Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бог ме спаси, затова всеки ден изживявам приключението живот, казва актрисата, която продуцира и играе във филм за смъртоносния наркотик фентанил

Галина Славова е новата актуална българска звезда в Холивуд. Тя изпълнява главната роля и е съпродуцент на най-новия филм Fetty, който все още се снима в Лос Анджелис.

Трима агенти в Калифорния и Невада се грижат за ангажиментите на българката, която е космополит и говори свободно 6 езика. Освен във филми и сериали Галина често се снима и в реклами на големи казина в Лас Вегас. Софиянката владее бойни изкуства професионално. От няколко години е прекратила активна спортна кариера по джудо, но кимоното и черният ѝ колан винаги се возят в багажника ѝ. Не се знае кога може да ги облече набързо пак в този несигурен свят.

Въпреки натоварените снимачни дни Галя, както я наричат близките, отдели време, за да разкаже за новата си роля първо пред “24 часа”.

- Галя, лесно ли се отварят врати пред хубава жена като вас в шоубизнеса?

- Да, вярно е, че е по-лесно, но когато се отвори вратата, трябва и да знаеш какво да кажеш, когато влезеш вътре. Трябва да имаш интелект, качества и възпитание.

- Каква е вашата роля в новия филм Fetty?

- Аз играя Елена Иванова, шефката на организация, която разпространява много по-смъртоносната от хероин дрога фентанил. Жаргонът на този синтетичен наркотик в САЩ е fetty, откъдето идва и заглавието на филма. Моята героиня Елена има нерадостна съдба в края на филма. За беда един от нейните клиенти умира от свръхдоза. Неговият брат се оказва бивш агент на Мосад и чрез корумпиран полицай успява да стигне до Елена Иванова и да ѝ стъжни живота.

Българската актриса по време на снимки
Българската актриса по време на снимки

И друг българин

участва - нашият

голям шампион

по таекуондо

Антон Касабов,

той играе моят съпруг във филма.

- Как се роди идеята за толкова необичаен сюжет?

- Самият факт, че само за 2020 и 2021 г. в САЩ от свръхдоза фентанил са умрели 80 хил. души на възраст между 18 и 45 години. Заедно със сценариста и режисьор Роб Кобърт решихме да заснемем филм, който да покаже алчността на хората, които търгуват с фентанил, погубвайки хиляди човешки животи.

- Във филма, който представихте в Ел Ей преди няколко дни - Silent Pandemic - вие играете жертва на домашно насилие. Вие самата подлагана ли сте на тормоз в реалния живот?

- Този късометражен филм беше невероятно емоционален за заснемане. Изиграх двойна роля на афганистанка, затова трябваше да уча фарси на снимачната площадка, и психопат убиец на българска любовница. Моята героиня Зейнаб е била изложена на домашно насилие като дете и е станала свидетел на убийството на майка си от баща си, а сега малтретира гаджето си, след като мигрира в Съединените щати.

За разлика от филма аз имам прекрасен живот и насилието никога не е било част от него. Като всеки нормален човек съм преживяла любовно разочарование, което по никакъв начин не е свързано с насилие. Тази роля ми беше толкова на сърце, защото преди това бях доброволка в приюта за жени, жертви на домашно насилие. Там наистина видях тяхната болка в очите и това много ми помогна да изиграя ролята на Зейнаб.

- Плаши ли ви с нещо Холивуд? Хиляди хора от цял свят се пробват, но малцина успяват. Вие на какво разчитате, кое е вашето тайно оръжие?

- С какво да ме плаши? Който се страхува от вълци, да не ходи в гората! Холивуд е уникално място с много талантливи хора от цял свят. Аз разчитам на таланта, който развих с годините,

дисциплината

като спортист

много ми помага

и не на последно място любовта към киното.

- Обиколихте света, живяхте на различни места, но къде се чувствате най-уютно?

- Да, светът е мой дом. Живях в Пуерто Рико, Маями, а сега в Ел Ей. Най-уютно се чувствам, където е топло, слънчево и има готини хора!

- И мотор ли карате?

- Управлявах и самолет в Пуерто Рико, което много ми хареса. Скоро ще взема книжката си за мотор, но засега имам само много модерна каска! (Смее се.)

Галина се учи да кара мотор.
Галина се учи да кара мотор.

- Как научихте толкова много езици?

- Още от малко дете имах влечение към езиците и сестра ми ми припомни как сама съм учила езици с уокмен. Говоря шест езика - български, английски, испански, руски, македонски и сръбски. Също малко италиански и френски, но не пълно. Владеенето на повече езици много ми помага в живота.

- Толкова неща умеете - от джудо до актьорство, моделство, езици, че се чудя каква искахте да станете, когато бяхте малка?

- Моята мечта беше да бъда професионален спортист по джудо. Баща ми ме заведе в залата, когато бях на 6, и за мен беше като любов от пръв поглед.

Галина Славова се е занимавала професионално с джудо,
знае 6 езика.
Галина Славова се е занимавала професионално с джудо, знае 6 езика.
Тренирам карате и имам жълт колан, хандбал, спринтьорка, плуване, но любовта към джудото с друг спорт не мога да сравнявам. В сърцето ми е завинаги, но след като претърпях катастрофа, животът ми пое в много различна посока. Както се казва, всяко зло за добро, защото пред мен се откриха много неочаквани пътища и приключения.

- Кога се случи?

- Катастрофата беше много тежка преди около 22 години. Стана между София и Стара Загора. Аз бях пътничка. Ударили сме се с много висока скорост в едно дърво (нямам много спомени, защото бях заспала), но

съм изхвърчала

през предното

стъкло и попадам

в снежна дупка

някъде край пътя. Намерили са ме след дълги часове търсене. Била съм в кома. Много време отне да се възстановя, почти една година… Живея втори живот със сигурност, но Господ е имал желание да ме запази! Лежах на легло 3 месеца без телевизия и шум и трудно вървях, но с помощта на моето любимо семейство и докторите се възстанових и лека-полека проходих отново. Затова сега страх от живота и проблеми не съществуват при мен. Всичко е възможно и се постига, ако сме здрави!

- Извинете, че ви върнах към този лош спомен. Филмите, в които играете, са със силна социална насоченост. За каква кауза бихте се застъпили?

- Честно казано, бих станала треньор по самозащита на жени. Доброволец. Бих им водила тренировките безплатно. Това е кауза - да работя върху тяхното самочувствие и базисните умения за самозащита. Даже имам предложение да работя като треньор по самозащита в една нова зала в Калабасас, Калифорния, но казах, че бих го правила само безплатно.

- Какво символизира татуировката ви Feеl the fear and do it anyway (от англ. - “Почувствай страха и го направи така или иначе”)?

- Тази татуировка ми напомня всеки ден, че животът трябва да се живее с пълна сила и без страх.

- Разбрах, че си пишете на един лист какво трябва да свършите. Има ли нещо, което е трудно да се осъществи?

- Винаги съм била по приключенията и списъкът ми е много дълъг. Само да съм жива и здрава, ще изживея всяко едно приключение от този лист. Да ти кажа нещо откровено: понякога си плача без причина, но плача от кеф, защото ми е готино, че обичам и съм силно обичана от моите най-близки хора. И така си рева и си се смея от кеф. Готино ми е на душата!

- Пожелавам ви все така да ви е готино на душата, Галя! И последно: какво много ви се иска да направите в Ел Ей?

- Да изпия една малка ракия!

Кимоното на актрисата винаги стои сгънато в багажника на колата й.
Кимоното на актрисата винаги стои сгънато в багажника на колата й.