Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

АНГЕЛ КУНЧЕВ
АНГЕЛ КУНЧЕВ

"Това е липса на човечност. Има такива места в здравната система. Жената се бореше за живота си и й оставаха минути. Ако се потвърди, че е била с белодробна емболия, това означава, че състоянието й е било критично. Медицинско лице вижда човек в тежко състояние и се занимава с глупости. Ако беше пострадал в катастрофа така ли щяха да постъпят?", каза държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в сутрешния блок на Би Ти Ви за смъртта на 44-годишната Магдалена от село Пудрия. Клип как я бавят на регистратурата в болницата във Враца беше публикуван във фейсбук. Със закъснение тя е приета по спешност, но умира.

"Лекуваше се за настинка. Това беше предписанието на личната лекарка. В четвъртък видяхме, че няма подобрение. Решихме да отидем в спешното в понеделник. Дишаше трудно. По телефона ни казаха да я следим дали има температура, но нямаше", разказа мъжът, с когото Магдалена е живяла на семейни начала. той не е предполагал, че някой снима. Разбрал часове преди погребението на любимата си.

"Аз я карам полуумряла, те ми искат лични карти. Тичах до колата, връщах се...", разказва Николай. Сестрата на починалата и родителите й ще се грижат за детето. Близките й са против е ексхумация на трупа. Примири се, че е починала.

"След март ще видим много случаи като този във Враца - с тромбози и по-тежки заболявания. Ковид е заболяване на малките съдове", отбеляза доц. Ангел Кунчев.