Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евелин Банев-Брендо
Евелин Банев-Брендо

Помагали му треньор по борба и олимпийска състезателка

Георги Караманлиев е съгражданин на кокаиновия крал, разпитваха го у нас

70 млн. швейцарски франка е изпрала престъпната група на Евелин Банев-Брендо през сметки в швейцарската банка “Креди сюис” в периода 2004 до 2008 г., съобщи прокуратурата в страната. Води се дело срещу банката, бивш неин мениджър и българин, който е треньор по борба, съобщават медиите в Швейцария. Обвинението е, че не са помогнали на разследването за пране на пари срещу Брендо, което се води от 12 г. Делото влиза в съда след седмица.

Българинът, укрил информация за финансовите операции на Брендо, е посочен като бореца К. Бившият мениджър от “Креди сюис” е дама, също българка, която живее в Швейцария. И двамата са известни спортисти от зората на демокрацията, показа проверка на “24 часа”. Треньорът К. е 61-годишният Георги Караманлиев. Също като Брендо той е роден в Тополовград. Двамата са били състезатели по борба в края на 80-те и началото на 90-те. Тренирали са заедно с известни босове от организираната престъпност.

Караманлиев беше разпитван и по делото срещу Брендо в България. През 2011 г. в дома му в Швейцария полицията открива документи, които го свързват с дейността на Евелин Банев, тогава разследван за пране на пари от трафик на кокаин, организиран от друг българин - Ивайло Хаселберт.

Георги Караманлиев живее в Швейцария повече от 20 г. Бил е треньор и на националния тим в алпийската страна. Приятел с Рафи Мартинети, който е бивш президент на Световната федерация по борба. Двамата имат и обща фирма в България - “Интернал инвест”, която е изградила къща за гости в село до Тополовград и е финансирана с пари по европрограмата.

Българката в “Креди сюис”, която ще отговаря заедно с банката и Караманлиев по аферата, е бивша олимпийска шампионка от 1992 г. Родена е през 1971 г. и живее в Швейцария отдавна. Имената и инициалите ѝ не се споменават от прокуратурата и медиите в Швейцария.