Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЧОВЕКОПОДОБНО: Лицето от снимката е любител на порно с деца.
ЧОВЕКОПОДОБНО: Лицето от снимката е любител на порно с деца.

Десетки успешни акции на МВР срещу разпространението на детско порно в интернет и нито една присъда за това криминално престъпление.
Това е печалната статистика от последните години, установи проверка на в. "168 часа". Извратеняците шикалкавят дела, наемат най-скъпите адвокати и продължават да имат свободен достъп до интернет, където вършат гнусните си дела. Сред тях има бизнесмен, известен в миналото музикант, преводач, фотограф, минен инженер и дори прословутият съдебен заседател Петър Георгиев, който се явяваше по делото срещу Златко Баретата.
Година след арестите им няма изгледи да влязат в затвора, където щяха да попаднат, ако живееха в Западна Европа или САЩ.
"В последните години имаме много перфектни операции с партньорски служби.

Задържахме лица с железни доказателства за разпространение на детска порнография

МВР си е свършило работата. За съжаление, делата се бавят по обективни и субективни причини. Сега в ЕС ще се разгледа директива, с която наказанието за това престъпление да е минимум 2 години, а не както е сега - до 1 и делата да приключват с административна глоба. Обществото трябва да разбере, че хората, които гледат и разпространяват детско порно, поддържат тази индустрия жива, а този бизнес е много печеливш. Не ми се говори за подробности от гнусните гаври с деца, които сме намирали в компютрите на арестуваните. Те насърчават това порочно явление" - казва шефът на "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев, който стои в основата на стотиците арести на родни перверзници, занимаващи се с детско порно.

Какво се случва след разбиването на педофилските групи и медийния шум по операциите?

Точно преди година в София са арестувани 5-има извратеняци в рамките на мащабна международна операция в 58 държави. Акцията на родните ченгета е кръстена подобаващо - "Педофилите". Това са съдебният заседател по делото срещу Златко Баретата Петър Георгиев, минният инженер Петър Качов, безработният Калоян Денев, бачкаторът по строителни обекти Димитър Хаджийорданов и архитектът Иванко Иванов. В домовете им са открити стотици филми с изнасилвания на деца. Някои от тях са 3-годишни. Инженерът рокаджия с две големи дъщери и съпруга, както и безработният младеж от "Люлин" обясняват, че ги теглят за собствена консумация, но е установено, че чрез торенти са ги разпространявали и на други педофили от цял свят. Всички задържани признават за влечението си към извратено детско порно. Доказателствата срещу групата са железни. Иззети са компютри, флашки, дискове, които съдържат гаври с момченца и момиченца, за които все още не е установено със сигурност от коя държава са. Извратеняците не се познават помежду си, но споделят общи интереси в интернет и контактуват единствено чрез глобалната мрежа. Чрез търсенето на такива филми те стимулират заснемането им, което води до огромни печалби за "продуцентите".
Година след арестите на перверзниците проверка на в. "168 часа" показа, че разследването на Софийската районна прокуратура все още не е приключило. Прокурорската проверка е удължавана няколко пъти и трябва да завърши с мнение за съд или за прекратяване на 12 октомври. При последното отлагане се изискват документи от различни институции.

От цялата банда бачкаторът остава без повдигнати обвинения и вече е само свидетел

Установено е, че порното, което е държал и разпространявал, е само с възрастни. Останалите четирима са пуснати седмица след ареста с мярка "подписка". Продължават да сърфират в интернет и да търсят интересни неща. Според адвокатите им едва ли ще бъдат осъдени. Единственият ефект за обществото бе, че делото срещу Златко Баретата тръгна наново, за да не се стига до куриоза почитател на извратен секс с деца да се произнася за вината му.
Седмица преди ареста на групата, в която е и съдебният заседател, във Варна са задържани 36-годишният кабелен техник Александър Денев и 46-годишният Вълчан Вергиев по сигнал на Интерпол и службите в Лондон. Операцията е на ГДБОП. Установено е, че от IP адресите на двамата е сваляно и разпространявано детско порно по цял свят. На кадрите старец изнасилва 8-годишно момиченце. Извратеняците се възбуждали и от изтеглени филми на секс между куче и същото дете.

И двамата са знаели какво вършат, защото са изградили система против следене от полицията на компютрите си

На мярката за неотклонение и двамата признават за извратените си наклонности и казват, че съжаляват. До този момент, година по-късно, срещу Вълчан Вергиев и Александър Денев няма внесени обвинителни актове в съда.
Справка на в. "168 часа" показа, че разпространителите на детско порно, които все пак са дадени на съд, се разминават единствено с глоби. За разкриване на престъпната им дейност често са ангажирани десетки криминалисти, а често сигналите за извратеняците идват от полицейски служби в Европа и САЩ. По-късно се оказва, че ангажират най-скъпо платените адвокати, които срещу тлъсти суми предпазват главите им от меча на Темида и се отървават с драскотини. Защитниците масово омаловажават тежестта на престъплението, каквото основание им дава чл. 159 от Наказателния кодекс.
"Така е направен законът - обяснява на разбираем език мастит адвокат по наказателни дела. - За това престъпление по чл. 159 е предвидено до 1 година лишаване от свобода и глоба.

Ако подсъдимият
се признае за виновен
и не е осъждан, той
се освобождава от наказателна отговорност

и му се налага глоба. такава е практиката."
Освен недостатъците в закона и липсата на синхрон с европейските норми, често делата се точат с години и някои от перверзниците се отървават от част от обвиненията заради давностен срок.
Още през 2006 година е задържан в дома си 52-годишният тогава Дориан Шопов. В компютъра му са открити филми и снимки със секс с малолетни. Шопов, както и повечето почитатели на педофилията, е уважаван дотогава в обществото. Той е преводач, а в недалечното минало е клавирист на групата "Златни струни". Закован е с железни доказателства, че е теглил и разпространявал сексматериали с малолетни, и то чрез сървъри, базирани в САЩ. Още тогава съдът преценява, че е опасен и го оставя в ареста, въпреки разкаянията му и желанието да се грижи за семейството си, каквито мотиви изтъкват пред съдилищата и всички любители на педофилски сцени.

Делото срещу
Шопов продължава
да се точи и отлага

Същият е случаят с фотографа Джеки Алфандари. Той е брат на телевизионната водеща Мая Савова, съпруга на Крум Савов.
Джеки Алфандари е заловен преди 4 години. Установено е, че е разпространявал гнусно порно с деца. Делото срещу него тръгва 2 години по-късно в Софийския районен съд и продължава да се точи. Междувременно Алфандари изчезва от България и се покрива в Израел заради конфузната ситуация. След серия отлагания обвиненията срещу него за разпространяване на детска порнография отпадат. Остават само тези за пиратски софтуер, установи проверка на "168 часа".

Пробация за пловдивчанин

36-годишният пловдивчанин Чавдар Ангелов е първият, който е осъден за разпространение на детска порнография в интернет след промяната в закона през 2007 година. Наказанието му е пробация и глоба, но не е освободен от наказателна отговорност. Ако повтори престъплението си, ще лежи в затвора. Той свалял торенти с детска порнография, но оставяйки ги в компютъра си ги е разпространявал. Пред съда твърди, че не е знаел за това. Ангелов е задържан от ченгетата през 2007 година по сигнал от Германия. Лежи 4 месеца в ареста до края на делото, където признава вината си. Днес продължават да му удържат пари от заплатата заради глобата, но той се радва на свободен достъп но интернет.


"Гергана", "Кристина" и "Беззъбия" на свобода

Гейовете Георги Йорданов-Гергана, Филип Ангелов-Кристина и Асен Николов-Беззъбия са арестувани при мащабна операция на полицията през януари 2010. Сигналът за ареста им е подаден от депутат. След разследване става ясно, че тримата, заедно с друг хомосексуалист - Климент Кунш, са се запознавали с момчета по интернет, после са ги прилъгвали с купони, дрогирали са ги и са правили секс с тях. Оргиите са записвани, а после момчетата са изнудвани да мълчат и дори да водят свои другарчета на хомосбирките.
Георги Йорданов-Гергана е бизнесмен. Кара луксозни джипове и разполага с много пари, с които прилъгва непълнолетни момчета. През 2008 година срещу него има образувано дело за разпространяване на детска порнография, но днес делото е само за притежание на пиратски софтуер. Аверът му Асен Николов, който в интернет се представял за Кристина, вече е съден за сводничество на малки момченца. Беззъбия е частен детектив - пасивен гей и срам за колегите си.
Преди да бъде задържан през 2010 г. Филип Ангелов вече е осъждан за сводничество. Срещу тези педофили все още няма дела за оргиите с непълнолетни момчета, записването им и изнудването на децата. На свобода са с мярка "подписка".

ДВОЙСТВЕН ЖИВОТ: През деня Петър Георгиев е съдебен заседател, а нощем разпространява детска порнография.
ДВОЙСТВЕН ЖИВОТ: През деня Петър Георгиев е съдебен заседател, а нощем разпространява детска порнография.
СЛАБОСТ: Преводачът и музикант Дориан Шопов още влачи делото си за педофилските кадри.
СЛАБОСТ: Преводачът и музикант Дориан Шопов още влачи делото си за педофилските кадри.
Джеки Алфандари
Джеки Алфандари
АРЕСТ: Вергил Вълчанов съжалява за секс филмите с деца, но знае, че няма да влезе в затвора за това.
АРЕСТ: Вергил Вълчанов съжалява за секс филмите с деца, но знае, че няма да влезе в затвора за това.
СРАМ: Инженерът Петър Качов тегли и разпространява гнусни секс филми с деца, въпреки че е женен и има две дъщери.
СРАМ: Инженерът Петър Качов тегли и разпространява гнусни секс филми с деца, въпреки че е женен и има две дъщери.
ИЗВРАТЕНЯК: Хомоизродът Георги Лазаров-Гергана е на път за пореден път да се измъкне от правосъдието.
ИЗВРАТЕНЯК: Хомоизродът Георги Лазаров-Гергана е на път за пореден път да се измъкне от правосъдието.
НЕВЕДЕНИЕ: Чавдар Ангелов е сред малкото осъдени за интернет педофилия.
НЕВЕДЕНИЕ: Чавдар Ангелов е сред малкото осъдени за интернет педофилия.
НА ТЯСНО: Ченгета водят човек от групата на "Кристина" и "Гергана" към съда след поредния арест на педофили.
НА ТЯСНО: Ченгета водят човек от групата на "Кристина" и "Гергана" към съда след поредния арест на педофили.