Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 

Искра Фидосова за Мая Манолова: "Едно си Мая знае, едно си Мая лае."
Мая Манолова за Искра Фидосова: „Когато срещу теб лае куче, няма никакъв избор, освен да застанеш на четири крака и да му отговориш със същото." Обичам ги тия високоинтелектуални и естетически парламентарни пози и диалози. В смисъл, нали читателят разрешава да си представя Мая Манолова в поза „лаещо куче" на 4 крака?
l Да не говорим за парламентарния контрол, когато Корнелия Нинова (за кой ли път) изсъска яко срещу премиера Борисов, който я посъветва да държи този тон не на него, а на мъжа си и/или любовника. Коварен съвет. Защото в семейството или пред любовника депутатският имунитет, доколкото знам, не важи. Между другото, преди време за подобен тон Корнелия беше хапана от куче. Новината е, че кучето оживя!
l Бойко Борисов от раз реши дълговата криза в Европа. Правят пенсиите като нашите, и готово. От една скандинавска държава уточнили: „Нали става въпрос за дневната пенсия?" А в понеделник дадоха Нобеловата награда за икономика. Да ги пита човек закъде бързат?
l С гласовете на мнозинството и с тайното желание на опозицията парламентът фактически се саморазпусна до провеждането на изборите и любимците на народа (с 5 на сто рейтинг) няма да работят от 12 до 21 октомври. От БСП викат: „Още малко и ще затворим държавата." За вас не знам, ама един милион българи зад граница вече я затвориха, други 4 милиона у нас се питат къде е вратата.
l Гласът на Иван Костов бил и ухо на ДС. Другояче казано, Мишката Михайлов бил агентът Пешко от Шесто. Нищо ново, половината СДС бяха другари от Държавна сигурност. Пък сега Пешко не искал да обяснява, че не бил камила. Камила не, но къртица...
l Стив Джобс... мир на праха му, всичко което сътвори и каза, е универсално. Ето и едно пожелание, отправено към дипломанти в Станфорд: „Останете гладни, останете безрасъдни." Все едно говори на нашите пенсионери и политици.
l "Ако наистина спечеля изборите, ще бъдем големи приятели с Руската федерация", заявил Росен Плевнелиев пред "Комерсантъ". Дааа, а ако спечели Ивайло Калфин ще си бъдем направо братя.
После се разбра, че колегата от „Комерсантъ" май си е представил прекалено творчески желаното за действително. По тази логика скоро очаквам в някой наш вестник да се напише, че Путин като кандидат-президент ще смъкне офертата за „Белене" двойно и цената на газа ще падне главоломно. Изобщо, както е казал другарят Бисмарк, най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов. Затова и никога не слушам Първанов в понеделник.
l От СБХ натискат Бойко да стане почетен член на съюза. В духа на демокрацията преобразените художници променили стария лозунг на художествено-творческата интелигенция от соцвремето, който вече гласял: „Където Борисов, там и ние." Подготвя се батална изложба под наслов: „Магистралите на новото време.
l Обаче Шварценегер се изложи. Кани Бойко да се присъедини към „Непобедимите". Абе, аланкоолу, бъркаш реда. Не той, вие трябва да се присъедините към него и към ГЕРБ. Но по принцип с това мислене ставаш за областен управител.