Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъж от Монтана е предотвратил телефонна измама в Берковица, при която възрастна жена щяла да даде 3500 лева и 10 сребърни пръстена на измамници, съобщиха от ОД на МВР.

Около обяд в четвъртък 75-годишна жителка на Берковица получила обаждане на стационарния си телефон от човек, представил се за лекар. Той казал, че дъщеря й е катастрофирала, и поискал голяма сума, за да направи сложна операция и да спаси живота й. След това на мобилния телефон на жената се обадил друг мъж, който се представил за полицай и казал, че предишният е измамник и тя трябва да остави пари и ценности пред дома си, за да заловят измамника, докато ги взема.
Жената повярвала на историята и оставила пред вратата на къщата си 3500 лева и 10 сребърни пръстена. В този момент мъжът от Монтана работел по улицата, видял я, досетил се, че става въпрос за измама, и съобщил на полицията. Той казал на потърпевшата да се прибере в дома си заедно с парите и ценностите, и така предотвратил щетите.


През последните два дни в област Монтана са направени пет опита за телефонни измами, като са използвани различни схеми. От ОД на МВР предупреждават гражданите, че измамниците са добри актьори, които разполагат с богат набор от техники за заблуда. Те съветват хората никога да не предприемат разплащания през трети лица, а винаги при подобни обаждания да сигнализират в полицията или да потърсят своите близки, за които се твърди, че са пострадали.