Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Апелативният съд в Пловдив остави без уважение молбата на ученика Никола Михайлов от Стара Загора за промяна на мярката му за неотклонение, като потвърди определението на Окръжен съд – Стара Загора за "домашен арест" и електронно устройство за наблюдение, съобщиха днес от съда.

Срещу ученика, който е на 18 години, първоначално бе повдигнато обвинение за това, че на 01.10.2021 г. по непредпазливост е извършил пътно-транспортно произшествие в Стара Загора, като е блъснал три момичета и им е причинил тежки наранявания/ кракът на една от пострадалите е ампутиран/. През декември 2021 г. прокуратурата преквалифицира деянието в тежко умишлено престъпление, което вече е подсъдно на Окръжен съд.

Апелативните магистрати обсъдиха молбата на Михайлов за промяна на мярката му за неотклонение и приеха,че има достатъчно данни за неговата съпричастност към престъплението, в което е обвинен. По показания на една от пострадалите, преди катастрофата той е извършвал дрифт на колелото на пътното платно. Съдът прецени, че въпреки че младежът е с отнето свидетелство за правоуправление, поради високата обществена опасност на деянието, все още има опасност, при една по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият да извърши престъпление. Няма опасност от укриване.

Определението на Апелативния съд е окончателно.