Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Служители на реда пребили ковач от Банско, полицията проверява случая Радослав Сарафов, ковач Кадър: Нова тв

Ковачът Радослав Сарафов от Банско бил пребит през нощта в събота срещу неделя от служители на жандармерията, без да е предизвикал гнева им. 

Негови колеги и приятели разпространиха историята му в социалните мрежи вчера.

В момента Сарафов се чувства добре, има болки, без сериозни наранявания.

„Оставих колата си в цеха и тръгнах да се прибирам пеша. Изчаках още няколко мои колеги на два метра от колата на жандармерията. Отвори се задният прозорец и отвътре човекът попита: „Какъв си ти, бе?”. Аз отговорих и ми се каза още: „Разкарай се, изчезвай веднага!” Казах им добре и че чакам колегите, за да тръгна. Те ми отвърнаха, че им преча да работят. Моята реакция беше: „Какво да ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата”. Явно това нещо ги провокира по някакъв начин. Излезе човек от шофьорската врата и директно ме изрита в коляното. Паднах на земята и започнаха да ме ритат”, разказа мъжът пред Нова тв.

Когато колегите му видели какво се случва, се обаждат на спешния телефон. Сарафов твърди, че именно те са станали причината служителите на реда да спрат с агресията. „Ако ги нямаше, сигурно щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха”, добави той. Мъжът посочи, че не са му поискали лична карта, а за ситуацията няма и съставен протокол.

„После дойде екип полицаи - много културни и възпитани момчета, които попитаха какво се случва. Те ми потърсиха лична карта - нормално. И това беше. Срещнахме се с адвоката и отидохме в полицията, за да пишем жалба”, обясни Сарафов.

Той посочи, че не познава служителите на жандармерията, които са го нападнали. Сега уточнява, че не търси сензация или реванш, но ще отстоява правата си. „Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого тази вечер. Да си разнообразят вечерта”, допълни мъжът.

От полицията обясниха, че започва вътрешна проверка по случая, за да се изясни дали служителите на жандармерията са превишили правата си.