Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа две жени за грабеж на раница с пари, съобщиха днес от Апелативната прокуратура н Пловдив. Това са Д.Ю., на 40 г., и Е.Ю., на 43 година.

На 11.01.2022 г. около 19 часа в Казанлък, в затревена площ пред жилищен блок, чрез използване на сила и в съучастие, двете са отнели чужди движими вещи - дамска раница с намиращите се в нея 1040 лв., документи и др. от владението на 62-годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвоят. Престъплението е квалифицирано по чл.198 ал.1 вр. чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

Пострадалата 62-годишна жена вървяла към дома си, когато двете обвиняеми я блъснали и съборили на земята. Те започнали да дърпат раницата, както и запушили устата на жената, за да не вика. След като със сила издърпали раницата, избягали в неизвестна посока.

Обвиняемите Д.Ю. и Е.Ю. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
Предстои Районната прокуратура в Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Те са криминално проявени, а Е.Ю. е и осъждана.