Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Когато разбрах, че човекът е починал, светът ми наистина свърши. Това каза в обясненията си Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков.

Повече от 2 часа той разказва за дните около и след катастрофата, както и отговаря на въпроси на адвоката и съдията. Кристиян му обясни, че наистина се е почувствал ужасно, изпаднал е в шок и психически е бил много зле, ден след катастрофата,след като разбрал, че човекът е починал. 

В ареста той е имал телевизор и следял каква е била обществената реакция. Чух че съм наркоман, боклук, мамино синче. Влязох в психическа дупка. По цял ден лежах завит и нямах желание да правя нищо. 

Имах чувството че съм в ада, каза Кристиан.

Той разказа и че е помагал на Милен Цветков след катастрофата. Събул си е обувката и я е положил под главата, отворил е устата му, за да извади езика, сложил в устата тръбичка, за да може да диша. 

За самата катастрофа Кристиан обясни, че след като преминал през единия светофар внезапно му пречерняло и не разбирал какво се случва. В следващия миг почувствал силен удар, като в началото дори не разбрал в какво се блъснал.

Той доброволно дал тест за наркотици, като многократно обясни, че водил здравословен начин на живот и е против дрогата. Ако е знаел, че ще покаже положителна дрога, не би дал тест, а още по-малко би се качил в колата. 

Кристиан обясни още, че късно вечерта изпил сок със странен вкус, от който му станало зле. Някой сигурно се е опитал да направи лоша шега, за съжаление с фатален край. 

Докато разказваше самият миг на катастрофата, се разплака. Съдията продължава да му задава въпроси.