Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районният съд в Казанлък постанови присъда, с която наложи едно общо наказание в размер на една година и четири месеца "лишаване от свобода“ на 19-тодишния К.К., което той ще изтърпи при "общ“ режим, съобщиха днес от съда.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че 06.04.2021 г. и на 10.04.2021 г. в град Казанлък, в условията на продължавано престъпление, е отнел един велосипед и кутия за събиране на дарения, без съгласието на собствениците им, с намерение противозаконно да ги присвои. Осмен това на 08.04.2021 г. в същия град противозаконно е присвоил мобилен телефон. Младежът е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Пред Районния съд в Казанлък делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което съдът намалил размера на наказанието с една трета.

В хода на разследването е установено, че К. К. откраднал велосипеда от входа на жилищен блок. Няколко дни по-късно той отнел кутията с пари за дарения на нуждаещо се от лечение дете от заведение за бързо хранене в центъра на Казанлък. От монтирани в заведението камери за видеонаблюдение е установен извършителят.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.