Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Андрей Гюров.
СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Андрей Гюров. СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Моля главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка, като по този начин поеме отговорност за своите действия и даде възможност на българската прокуратура да изпълнява своите правомощия, зачитайки свободата и правата на хората!

За това призова от трибуната в НС председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров от името на всички депутати на групата. Призивът бе посрещнат с бурни аплодисменти и изправяне на крака от депутатите от ПП.

Като причина за исканата оставка той посочи редица скандали в България от последните години като Апартаментгейт, снимки от нощното шакфче на Борисов, случаите с незаконно строителство в т.нар. летни сараи на Ахмед Доган на Росенец, злоупотребите с евросредства за къщи за гости, нахлуването на прокуратурата в президенството и др.

Гюров посочи, че липсват механизми за отчетност на главния прокурор и се отчитат системно ниски нива на доверие в обвинител номер 1, а това се посочва и от редица доклади от ЕС.

Дани Каназирева от ГЕРБ пък отвърна на ПП с питане защо министърът на правосъдието Надежда Йорданов не е в зала днес, за да отговори на въпрос за изтичането на данни на близо 300 хил. българи от регистъра на БУЛСТАТ.

"Няма как министърът да избяга от въпрос. Ще бъде тук на следващия петъчен контрол", отвърна й зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин, който води заседанието.