Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов

Словесна битка, подобна на рапърските двубои, си спретнаха лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров в социалната мрежа фейсбук.

Спорът между двамата е продължение на днешната караница между депутатите от ПП и "Възраждане" в парламента. По време на пленарното заседание заради протеста, който организираха вчера от партията на Костадинов, Хазарта нарече от трибуната депутатите му шепа нещастни фашисти и дори запита дали не е редно те да бъдат разследвани от главния прокурор заради призивите си за нередици и щурмуване на Народното събрание. (Повече за това четете ТУК).

В пленарната зала обаче депутатите на "Възраждане" не реагираха на изказването на Петров, а вместо това лидерът им Костадин Костадинов написа във фейсбук:

"Току що научих, че Христо Петров, депутат от ПП, се обърнал към участниците във вчерашния протест с думите, цитирам: “шепа нещастни фашисти”. Уважавам правото на лично мнение на всеки човек. Разбирам реакцията на господин Петров, все пак само след 1 месец управляващите се срещнаха с “народната любов”, но не разбирам едно нещо и сега ще ви го споделя. Тъй като протестът вчера беше на всички свободни хора, а не само на Възраждане, както добре се спекулира в медиите, Христо Петров нарече хора от браншовите организации, лекари, студенти, пенсионери и майки на деца с увреждания, всички тези хора, които няколко часа измръзнаха на студа, за да се борят против доказано НЕЕФЕКТИВНИТЕ мерки срещу к0вид, “шепа нещастни фашисти”? Ето това не разбирам! Има начини и методи, по които може да обориш всеки свой опонент, опитът за нападки и обиди от трибуната на парламента, говори само за едно: страх".

ХРИСТО ПЕТРОВ
ХРИСТО ПЕТРОВ
"При Борисов бяхме “тулупи” и “маргинали”, при промяната сме “шепа нещастни фашисти”. Имам лошото предчувствие, че след “промяна” ще има тежка катастрофа. Новите управляващи са наследили от предшествениците си една рядката болест, която спохожда самозабравили се управници, и тя се нарича късогледство. Късогледството води до тежки удари в близки опасни обекти като недоволството на българския народ. Примери затова, колкото искаме", заключва Костадинов.

Под поста му във фейсбук обаче отговори Хазарта:

Здравейте, г-н Костадинов! Вчера останах до края на работния ден, след което си тръгнах - сам и пеша, както правя обикновено. Фашисти сред протестиращите не видях. Струва ми се, че видях няколко ваксинирани фашиста - първо бяха вътре в парламента, после излязоха отвън. Имало и още един, но бил под карантина.