Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заседанието при президента се оказа огнище на коронавирус.
Заседанието при президента се оказа огнище на коронавирус.

28 човека, участвали на консултатативния съвет по национална сигурност при президента Румен Радев подлежат на изолация, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев по Нова тв.

Периодът на карантина пада по документ на европейския център. Вариантът омикрон се разпространява прекалено бързо и в един момент може да се окаже, че повече от половината население на една държава може да се окаже контактно. "Предписанието е заради промяна в протичането на болестта", допълни доцент Кунчев.

"Грешка е въвеждането на антителата за издаване на зелен сертификат. Два пъти съм предлагал това да отпадне, и смятам, че това ще стане", допълни той, след като по Нова телевизия разкриха схема за издаване на сертификати в Пампорово, без да се ходи в лабораторията.

Има 32 сигнала до прокуратурата и по тях се работи, уточни Ангел Кунчев. "Това е огромно престъпление спрямо хората", допълни той. Според него в Германия вече има период на адмистия от прокурорско преследване за тези, които са си купили фалщшив сертификат, а сега искат имунизация.

Разработва се нов план. В него има 4 етапа. В него се смята тежестта на заболяването. Стигне ли се 80% от заети интензивни легла, се минава на онлайн обучение.