Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окончателната съдба на Новак Джокович е в ръцете да доста интересна фигура. Министърът по имиграцията, гражданството, обслужването на мигрантите и мултикултурните връзки Александър Джордж Хоук има право по извъредното положение, въведено в страната, еднолично да заповядва да бъде екпсулсирано лице, което не отговаря на нормите.

Преди това е бил министър за международното развитие и Пасифика, заместник-министър на отбраната, както и специален министър във вътрешното министерство.

Наследник на емигранти от Гърция. Родителите на майка му акостират в Уологонг през далечната 1953 г., като тя се ражда в града, след което се събира с баща му.

Известен с крайнодесните си изяви в миналото, особено срещу гейове, лесбийки и трансджендъри.

Най-големият скандал бе с първата мюсюлманка, избрана в парламента - Ан Али, че “нейното различие е малко по-различно от това на останалите хора”. Тогава почти цялата страна го осъди за думите му, но въпреки това кариерата му продължи да се развива.

Остава сирак още 10-годишен и е отгледан от баща си. Заради това първо се записва в армията, като след 6 години достига до чин лейтенант от флота. И в момента е резервист, като редовно ходи запас за по един месец, независимо от поста си, и твърди, че това укрепва неговите възприятия за живота.

Завършил е университета в Сидни, като бакалавърската му степен е изкуство, а магистърската - управление на обществения живот.
Замесен бе и в скандал с корупция преди години, като се оказа, че надписвал сметките си за рекламни материали, като ги давал на доста близък спонсор на Лейбъристката партия, като всичко било на двойна и тройна цена. В крайна сметка го отнася спонсорът, а политиците остават единствено с мъмрене.

Два пъти се е женил. Първата му съпруга е адвокатката Ребека Дейви, която се занимава с природозащита. Двамата се запознават през 2003 г. и се женят през 2010 г. След три години обаче се разделят.
През април 2013 г. се събира с Амелия Макманъс, най-близката сътрудничка на колегата му в парламента Майкъл Кийнън. Има четири деца, но не е ясно колко са от първата и колко от втората съпруга.
Най-голямата мистерия около него е точно каква религия изповядва. Първоначално се смята, че е англиканец. След това обаче се оказва, че е бил член на църквата “Хилсонг”, която е много популярна в Австралия.
Тя е основана от музиканта Том Вагнер, за да “обедини модерните маркетингови техники и модерната музика”.