Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова

Защитаваме интересите и на хората с българско самосъзнание в РС Македония

Участниците в КСНС имат консенсус по всички въпроси свързани с позицията на България по присъединяване на РС Македония в ЕС. Това заяви след срещата на президента с министри и представители на парламентарните групи председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Оцениха приноса и на 44-ото НС, приноса на правителство на "Борисов" 3 по отношение на асоциирането на РС Македония, както и всички стъпки, които са извървени, за да се стигне до настоящия момент", каза тя от президенството.

Тя отказа да коментира какво се е случило на съвета, тъй като той продължи изненадващо дълго. Посочи само, че е имало доклади от Министерството на външните работи и всяка парламентарна група изразила своята позиция по темата.

"Важното е, че защитаваме не само националния си интерес, но и интереса на хората с българско самосъзнание , които живеят в РС Македония. Препотвърдихме позициите, които българия е отстоявала", добави тя и поясни, че не би било коректно да коментира какво се е случило на дългорпродължилия КСНС.