Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Маринела позира усмихната на снимка два месеца след като е убила детето си.

СНИМКА: ФЕЙСБУК
Маринела позира усмихната на снимка два месеца след като е убила детето си. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Бабата на момиченцето също умъртвила една от рожбите си преди години, спомнят си жители на село Лазарово

Момиченце на година и 9 месеца е било убито от майка си в плевенското село Лазарово, разкриха от полицията и прокуратурата в града.

Това вероятно е станало на 22 октомври м.г. Същия ден 22-годишната жена е напуснала селото.

Тя се казва Маринела, научи “24 часа” от жители на селото. Те си спомнят, че майката на Маринела преди много години е умъртвила едно от децата си като новородено, но не е лежала в затвора.

Въпреки че вече детето ѝ е било мъртво, младата жена е публикувала много снимки във фейсбук, на които се смее, чудят се съселяните ѝ. По това време малкото момиченце е било обявено за издирване от дядото. Само дни преди това Маринела е публикувала снимка на рожбата си и е написала “Моята любов”, показа проверка на “24 часа”. Месец след убийството на детето си младата жена отбелязва, че празнува имения си ден заедно с младеж.

В четвъртък следобед при беседа с психолози и полицаи майката Маринела е признала за убийството на детето си. Тя е завела разследващите при части от тялото на рожбата, които са намерени в къщата. Назначени са ДНК експертизи, за да се докаже, че са от нейното дете.

Събират се доказателства за механизма на престъплението. Не са изяснени и мотивите на майката за убийството. Предстои комплексна съдебно-психиатрична експертиза, която да покаже дали е вменяема. Подробности за бруталното престъпление разказаха окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов, заместникът му Николай Пачевски, шефът на полицията Веселин Вътов и началникът на криминалния сектор Христо Терзиев.

Детето е било отглеждано от майка си. Тя е полагала добри грижи за него. Помагал ѝ нейния баща, който ѝ давал пари. Живели са в общо домакинство и са поддържали добри битови условия в къщата. Отношенията в семейството са били нормални и не са давали основания на полицията и властта за съмнения, че детето е в опасност, обясниха разследващите.

Момиченцето изчезва на 22 октомври м.г. Месец по-късно, на 23 ноември, дядото е подал сигнал в полицията и пред социалните, че дъщеря му и внучето са напуснали дома им в Лазарово. Детето е било обявено за общодържавно издирване чак на 23 декември м.г., след като не е намерено в област Плевен.

Три дисциплинарни производства срещу полицаи са образувани заради забавяне на издирването на детето и пропуски в работата, съобщи старши комисар Веселин Вътов.

56-годишният дядо на убитото дете е осъждан. Има криминално досие, но засега няма данни, че той е съпричастен към смъртта на внучето си.

Бащата на мъртвото момиченце не го е припознал и никога не е живял с майката дори на съпружески начала.