Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Държавата натисна газта на буса, който уби 19-годишния Ангел Петров в Катуница. Без значение дали шофьорът е Симеон Йосифов, Цар Киро или някой от внуците му. Чувството на безнаказаност, връзките с властта, корупцията в МВР и съдебната система - това са подбудителите на убийството. Защото, ако т. нар. Цар Киро бе арестуван навреме, родата му нямаше да тормози години наред хората в региона. Виновни за смъртта на двамата младежи и размириците в големите градове са СДС, БСП, ДПС, НДСВ и ГЕРБ. Защото това е въпрос на политика, както ще стане ясно по-долу.
Арестуваха Кирил Рашков, но вече е късно. След дъжд качулка. Не си плащал данъците. Май искат да го превърнат в Ал Капоне, който влиза в затвора точно заради налози, а не за убийства, продажба на алкохол и рекет. Съмнително е, че родният ромски цар ще последва съдбата на легендарния мафиот.
Щатите в началото на миналия век са далеч по-правова държава
 от България днес
И с убийства плашел мургавият цар, което е другото обвинение! Сега ли го разбрахте това, г-да политици, полицаи, прокурори и данъчни? Позорът за политическата класа и производните им изпълнителна и съдебна власт няма как да бъде измит. Едно извинявайте не чухме. Бас ловя, че ако хората не бяха запалили къщите му, нямаше да арестуват ромския аристократ. Изплашихме се май, а г-да политици, прокурори и данъчни... Гърция, Лондон, а?
Хората излязоха да палят къщите на Цар Киро, защото някой трябваше да вземе отношение, след като държавата пасува. И резултатът не закъсня. Така че хич не се оплаквайте за размириците, защото те са ваше дело. Лумпени били, хулигани и расисти. Да, част от тях са такива и палят, и буйстват. Защото вас ви нямаше години наред, а тълпите по площадите свършиха работа.
Главният секретар на МВР Калин Георгиев остро разкритикува протестиращите. Заяви безкомпромисни действия срещу тях.
Всичките ми уважения към интелекта на комисар Георгиев, специализациите му в чужбина, професионализма му в разкриване на бандити, но...
точно той бе шеф
на сектор "Борба с организираната престъпност" в Пловдив от 2002 до 2009 година. Катуница е в същата област, на няколко километра от града. А както всички в България знаят, Цар Киро е нещо като глава не на царство, а на организирана престъпна група. Какво направи толкова години Калин Георгиев като ченге в Пловдив срещу престъпните действия на Цар Киро. Нищо. Кръгла нула.
Да предположим, че управляващите до лятото на 2009-а са го спирали да спретне разработка срещу Рашков и престъпната му фамилия и да ги вкара по затворите, където им е мястото. После Калин Георгиев стана главен секретар на МВР. Шеф на професионалното ръководство във ведомството. Като пловдивчанин той отлично познава обстановката в Катуница, не може да няма информация за Цар Киро. 2 години като шеф в София и пак нищо в това направление. Трябваше тълпата да излезе, че да се задействат и да свършат работа.
Да не говорим, че преди него главен секретар беше и друг пловдивчанин - ген. Валентин Петров. Той даже стартира кариерата си в Асеновград, където е административният район, обслужващ Катуница. После дълги години е шеф на областната дирекция на полицията в Пловдив. После главен секретар на МВР. И този пловдивски висш полицай - нищо срещу Цар Киро. Нула. От най-тлъстите. После що не ни приемат в Шенген, като сме изпълнили всички технически условия. Ми щото хората на Запад знаят, че царкировците и сега си пращат джебчийките и проститутките там. Ние обаче сега разбрахме. Като излязоха хората по улиците.
Днес политиците от различни партии са категорични, че не са пускали чадър над Цар Киро през последните 22 години. Ама кого лъжете бе, НЕуважаеми, както би казал проф. Вучков! Я вижте снимките на 5-а страница. Как сега всички се сетихте, че царят всъщност е бандит.
Истината, която и децата знаят, е, че Рашков си е плащал на всички ви за спокойствие. Иначе няма логика, нали? Друга болезнена истина е, че Цар Киро е лежал в затвора само и единствено по времето на комунизма. Бай Тошо ви засенчи всичките. Защото макар и тоталитарист, е имал политическа воля да го тикне в пандиза. Видяхте ли сега смисъла на анекдота за Тато "Погребете ме със задника нагоре, че един ден ще дойдете да го целувате." Голям позор.
 Всъщност проблемът не е, че Кирил Рашков е циганин. Той е бандит, необезпокояван от властта, отдавна прекрачил границата на търпимостта, която у нас е доста висока. Както има честни и работливи цигани, така има мошеници и бандити, които са българи, турци, арменци, евреи и какви ли не. Явлението "Цар Киро", което мачка законите и правилата с мощната подкрепа на държавата, не е само в Катуница. Царкировци има в медиите. Царкировци има в земеделието. Царкировци има във футбола. Царкировците са във всяка една сфера на икономиката, и на културата даже. Срещу тях има хиляди жалби и сигнали без последствия. Цар Киро мачка със заплахи и с бус, колегите му мачкат с джипове, комбайни, бухалки, думи и подкупи. И хората в изпълнителната, съдебната и законодателната власт много добре ги знаят кои са тези царкировци, но няма да вземат мерки срещу тях, ако не се случат ексцесии. А те ще се случат. Рано или късно. Защото държавата не пази обикновените хора, а царкировците. Без значене кой е на власт. Но в един момент чашата прелива и подмокря гащите на управляващите. И се сещат, че съответният царкировец е бандит, след като години са си затваряли очите за безобразията им.
Нещо като размириците в Лондон се случи у нас, но с обратен знак (дееба и педерастката държава...) Там скочиха гетата с емигранти и малцинства заради убийството на момче от полицаи. Тук по площадите излязоха младежи от елитни гимназии и университети заради ликвидирането на техен връстник от представители на малцинствата като следствие от бездействието на полицията. Там жандармерията пази институциите на държавата си, тук колегите им бяха пратени да бранят имотите на престъпник. Дали пък той не се е превърнал в институция за 22 години или поне да се е сраснал с институциите? Както и останалите царкировци, за които ще научим след протести на мачканите от тях. Така че, уважаеми тълпи, лумпени и както там ви наричат хората с костюми. Не чакайте държавата. Жалбите и сигналите ви до институциите няма да свършат работа. Излезте на протест, по възможност мирен, защото иначе ще продължават да ви мачкат. Така ще ги накарате да си свършат работата, а те един ден ще осъзнаят, че сте им помогнали.