Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не знам как ще завършат тези избори, но започват зле. В деня на независимостта не ни пуснаха в Шенген, което не огорчи бог знае колко средния българин, но попари политиците. Сега всички реват гороломно: „Обещанията се дават затова, за да се спазват”. Тъкмо това си мисля всеки път, когато в България започне предизборна кампания и се тръгне с обещанията. След изборите - като при Шенген – псува българинът и чака неизвестно кога „шъ го оправят”. Катуница заприлича на нещо средно между Босна и Лондон. Такова чудо не се помни и при палежа на Партийния дом. Ако премиерът може да каже със сигурност, че нещо му е наследство – това са размириците в пловдивското село. И не от тройната коалиция, а още от времето на Живков. Бунтът срещу Цар Киро по блестящ начин показва десетилетното безсилие и двуличие на политици и държава да се справят с един най-обикновен местен ромски феодал, дори му ходеха на крака. Проблемът бил криминален – успокояват ни. Нищо подобно – след протестите и в други градове начева да бъде и етнически. Една женица вика: „Те Кадафито бутнаха, та Киро… да не е по-голем!” Не е, по-големи са интересите на партиите и портфейлите на недосегаемите дерибеи.
Всички кандидат-президенти са редовни и могат да участват в изборите – обяви ЦИК. По повод проверката проф. Мишо Константинов предложи всеки от тях честно да попълни декларация дали е живял повече от 183 дни в България през последните 5 години, вместо ГРАО да ги дебне като заподозрени. В тази връзка се сетих за следния виц: Българин седнал да играе покер с англичани. В края на всяко раздаване играчите обявявали картите си, без да ги показват.
- Как така – учудил се българинът?
- Но ние си вярваме – възмутили се англичаните.
И оттогава на нашия човек като му тръгнала една карта…
Цяла България се пита ще убият ли Елена Петрова в новия сезон на „Стъклен дом”. Не знам, но по телевизията президента вече го избраха в предишните серии. Та за какво се хаби Ламбо на тия избори не става ясно.
По думите на Татяна Дончева лидерът на БСП Сергей Станишев смята кандидата на левицата Ивайло Калфин за “най-доброто”.
Калфин напълно отговаря на това, което иска Станишев", отсече Поразяващата уста. Така де, и Боби Михайлов каза същото за Лотар Матеус. Освен всичко друго Бойко бил много музикален, разкри негова учителка. Водил духовата музика и свирел на кларнет. Сега си го представете на парламентарния контрол седнал по турски с чалма на главата как свири на Мая Манолова и Корнелия Нинова. Магарето Марко, за което вече писах, се яви на кметски дебат във Варна. Според говорителя на Дългоухия едно магаре се продавало за 2 моркова, а един кмет – за два милиона. Пък находчив зевзек пише във фейсбук: „Сред толкова магарета, най-после едно истинско.”
Последна записка: По телевизора попитаха един кандидат-президент кога за последно е лъгал. Събеседникът се позамисли и отговори: „Никога.”