Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков на излизане от Софийска градска прокуратура разговаря с журналисти
Снимки: Николай Литов
Бойко Рашков на излизане от Софийска градска прокуратура разговаря с журналисти Снимки: Николай Литов

Говорихме за важни неща с прокурора. Казах това, което знам - от средствата за строителството на отделни лотове на АМ "Хемус" не всички пари са отивали за строителство. Отделяли са се 30-40 процента от тях и са се насочвали към една политическа партия. Казах я на прокуратурата - ГЕРБ. Това каза вътрешният министър бойко Рашков на излизане от прокуратурата, където даде обяснения по разследването за "Хемус". 

Не казах всичко на прокуратурата, защото информацията ще изтече към Борисов, каза вътрешният министър

"Затова са сложни тези конструкции, които са направени по времето на партия ГЕРБ. Нещо, което стана известно още ноември миналата година на наша пресконференции. Обърнах внимание на колегите, че е тяхна задача да докажат, че парите са получавани от представители на тази политическа партия", заяви още Рашков. 

"Това са събития, които са започнали от 2018 г. Става дума за Лот 5 на "Хемус". Прокуратурата не е обръщала внимание на няколко други материала, които са изпратени при тях. До днес нямаме отговор дали са взели решение по него", каза още вътрешният министър.  Според него  още когато започнала реализацията са били задържани повече от 10 лица, е имало достатъчно материали, които "ако прокуратурата беше сериозна щеше да внесе няколко мерки за задържане под стража, а те дори не бяха прочели тези материали"

"Нямам доверие на прокуратурата. Ако кажа всичко, тази информация ще отиде директно към Борисов, който може да се окаже техен клиент след време", завърши Рашков. 

Бойко Рашков излиза от прокуратурата.
Бойко Рашков излиза от прокуратурата.