Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Митнически служители задържаха недекларирана валута с левова равностойност 404 144 лв. при три случая по време на коледните празници. От ресорната агенция информират, че на 28 декември на Калотина митническите инспектори спират за проверка напускащ страната лек автомобил, управляван от Х.М. В багажника на превозното средство, под кората, покриваща резервната гума, е открит плик с недекларирани 48 250 евро, пише БТА.

Най-голямата недекларирана сума е открита на Коледа. На 25 декември митнически служители на ГКПП Дунав мост при Видин спират за проверка влизащ в страната товарен автомобил. Водачът пътува от Великобритания за Турция и заявява, че няма нищо за деклариране. При последвалата проверка в дюшека на леглото в кабината са открити банкноти британски лири в купюри с номинали от 20, 10 и 5. Водачът посочил, че сумата е 70 000 британски лири. След преброяване в негово присъствие е установено, че действителният размер на валутата е 102 000 британски лири. Водачът посочил, че това са средства на неговата фамилия. Съставен му е акт за административно нарушение на Валутния закон. С разписка е задържана сумата от 3000 лв. за обезпечаване на евентуални глоби.

При третия случай задържаната недекларирана сума от над 37 000 евро е била намерена при съвместна проверка на митнически и гранични служители у пътник, напускащ страната през Летище София в началото на празничните дни.