Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Луиза с общи правнуци с руския император. Има и внук от българка Надя цу Лайнинген със съпруга си Иън Бейкър и новороденото им бебе КАДЪР: Сайтът kingsimeon.bg

Синовете й са наследници на Цар Освободител по бащина линия

Роднини са и на британската кралица

На 20 декември в Канада се роди второто правнуче на сестрата на Симеон Сакскобургготски. То е първо дете на внучката й Надя цу Лайнинген и съпруга й Иън Бейкър. Надя е дъщеря на сина на Мария Луиза Херман цу Лайнинген.

По бащина линия той е правнук на великия княз Кирил Владимирович Романов,

който е провъзгласен за император на цяла Русия след екзекуцията на братовчед си Николай II от болшевиките през 1917 г. Кирил и Николай са внуци на наричания Цар Освободител в България Александър II.

Жената на княз Кирил е Виктория Мелита Сакс Кобург и Гота,

внучка на прочутата кралица Виктория, която е прабаба и на днешната кралица Елизабет II. Така Сакскобургготски са далечни братовчеди на носителите на британската корона.

През юни друга от внучките на Мария Луиза роди първото й правнуче. Татяна цу Лайнинген е сестра на Надя и също живее в Торонто, Канада.

Съпругът на Татяна се казва Клейтън Рейнолдс. Името на 6-месечното бебе е Август.

От другия си син - Борис цу Лайнинген, сестрата на Сакскобургготски има

внук, чиято майка

е българка.

Никола Александър е бейзболист, завършил е спортна академия. Работи в компания, представител на БМВ за Северна Америка, и в "Октагон маркетинг" - най-голямата маркетингова агенция за спорт и забавления зад океана.