Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДРАМА: Мениджърката на Мис Дейзи Благомира Александрова се вижда в чудо с бившата си работничка.
ДРАМА: Мениджърката на Мис Дейзи Благомира Александрова се вижда в чудо с бившата си работничка.

Унижен от шефката си травестит потърси справедливост в съда след скандал с мениджърката си.
25-годишният Йордан е по- известен в нежните среди като Мис Дейзи. Участва в "Шоуто на Азис" и в телевизионната игра "Страх". Призьор е на конкурса "Мис Травестит България.
"Изявите ми като травестит по силата на този договор са порнография. Не предполагах на какво ще бъда подложен" - пише в жалбата си до съда травеститът и иска договорът му с мениджърката Благомира Александрова да бъде обявен за нищожен и да му плати обезщетение.
"Не се яви на 17 конкурса за травестити, организирани от мен и дължи неустойки по договора" - настоява в ответен иск Благомира Александрова след приключване на първото дело между двамата.
Две години кълчи кълки като танцьор/ка в най-голямото гей заведение във Варна.
На върха на славата осъзнава, че договорът му
 с мениджърката Благомира Александрова нарушава добрите нрави в обществото
Това се случва, след като Йордан е напуснат от интимния си партньор, защото се разголва пред цяла България и имитира секс в нощните заведения. Освен това на улицата го разпознават случайни минувачи и му се подиграват. Влиза в конфликт с роднините си, които знаят, че е гей, но не приемат публичния му образ на сексмашина, наложен по договора му за мениджърски услуги. Скандалът с травеститите край Варна завършва с фалит на най-известното гей заведение в града и откриването на друго, където се вихрят отцепниците.
Йордан осъзнава, че е хомосексуалист в ранна ученическа възраст. Често посяга към гримовете на мама, а наклонностите му не са тайна за никого в семейството. години по-късно с родителката си ще менкат макиаж и мазила като в отношенията между майка и дъщеря. Единствено бащата, който е дърводелец, приема трудно факта, че синът му иска да е жена, но с течение на времето и той го приема такъв, какъвто е.
Бъдещата Мис Дейзи израства в малкото градче Смядово край Шумен, където
децата му се подиграват,
 че е обратен, но Йордан бързо превъзмогва това
Средното образование завършва в селскостопански техникум в Нови пазар, специалност лозаро-винар, напук на общоприетото схващане, че гейовете са фризьори и дизайнери. Години по-късно, вече като Мис Дейзи, той ще открие и това поприще. През годините до израстването му като Травестит номер едно, работи и като шивачка.
Малкият град е тесен за амбициите на хомосексуалния младеж за изява в обществото. През лятото на 2008 година Йордан работи като готвач в Синеморец. Години по-късно ще иска да се завърне към кулинарията в същата кръчма, но няма да го искат. Шефовете вече са го гледали по телевизията, облечен оскъдно като жена.
След лятото на 2008 година Данчо посещава нашумял гей клуб във Варна. Бляскавите костюми и екстаза на клиентите го впечатляват, докато травестити танцуват около масите и на дансинга. Години по-късно, вече част от шоуто Данчо ще осъзнае, че не иска да работи с консумация, както повечето от "колежките" му.
През лятото на 2008 година Данчо се явява на конкурса "Мис Травестит България" с артистичния псевдоним Мис Дейзи. Той се провежда в заведението "Александър". Председател на журито е младата бизнес дама Благомира Александрова, която е собственик и артистичен мениджър на хомоклуба в Центъра на Варна. Мис Дейзи се раздава като за последно на всички етапни конкурси и показва всичко от себе си. Засенчва дори звездите Белла Белини, Графиня дьо Шарни и Ру Пол, които имитират всякакъв вид секс пред екзалтираната публика. Мис Дейзи от Шуменско става фаворит на публиката и впечатлява шефката с уменията си. Печели едногодишен договор с клуба и маркова рокля от бутик. Подушил славата, Данчо не спира дотук. На 21 ноември същата година подписва договор с Благомира Александрова. Тя е известна бизнес дама в светските среди. Близка е с айдъла Денислав и поп звездата Миро, който е чест гост в гей заведението в центъра на Варна.
Преди парафите на мениджърката и артиста пише, че ще му бъдат уреждани публични изяви и цялостен пиар. Там
не пише, че трябва
 да се съблича по бельо,
да танцува като имитира секс и да се показва с дамско облекло пред случайни минувачи, но точно това ще се наложи да прави Данчо в името на славата и парите.
Когато Мис Дейзи започва кариерата си на травестит, заведението "Александър" като творчески мениджър напуска емблемата Елза Парини.
"Направих го заради по-добро предложение, нямаше скандали. Знам за съдебната сага с Мис Дейзи, но се чудя защо трябваше да се стига дотам. Докато работех в шоупрограмата, нямаше скандали, но след като напуснах започнаха да се подписват договорите с артистите и не знам какво съдържат. Не поддържам контакти с Благомира" - казва пред "168 часа" Елза Парини.
След старта на кариерата в шоусредите на Мис Дейзи се налага да рекламира микс клуба, облечен в ултракъса пола и бюстие. През 2009 година мениджърката Благомира Александрова му урежда участие дори в "Шоуто на Азис". Там Данчо се появява в повече разкриваща, отколкото прикриваща тялото рокля.
"Съгласявал се на всички тези изяви, макар и несъобразени с волята му, с оглед предвидените в сключения договор тежки санкции при неизпълнение на задълженията от негова страна и с цел осигуряване възможност за покриване на разходите си. Приемайки да изпълнява ролята на травестит, считал, че ще се представя в образ, който отговаря на елементарни общоприети изисквания за естетика, но изявите му, организирани от Благомира Александрова, често предизвиквали присмех и упреци, затова че е прекрачил границата между еротиката и порнографията" - пише в решението си Варненския районен съд, когато признава иска на травестита за разваляне на договора и присъждане на неустойки по него в размер на над 9 хил. лева.
След участието в "Шоуто на Азис" Мис Дейзи става още по-популярна. Става звезда в телевизионното предаване "Страх", където й се налага да яде червеи и да се подлага на куп непосилни за една дама изпитания.
Според ищеца по делото Йордан, с творчески псевдоним Мис Дейзи всички тези участия е приемал, защото е финансово затруднен, но те са му донесли само неприятности. Според него договорът не е спомогнал да му се изгради имидж, а е довел до подигравки сред останалите. Освен това Мис Дейзи се жалва пред съда, че вследствие на всички тези участия го е напуснал интимния му партньор, обиден, че благоверната му се гологъзи пред камерите. Следват и
съмнения, че работи като танцьорка с консумация,
което в крайна сметка слага край на връзката им. Мис Дейзи завежда дело и иска разтрогване на договора още през 2009 година. В началото на 2010 клуб "Александър" фалира, притиснат от финансовата криза и е затворен, но делото между травестита и мениджърката му продължава да се точи до април 2011.
По това време звездната група на травеститите се разпада. Камела Паркър се отдава изцяло на професията си - балетист във варненската опера. Сабрина Валентини заминава за Германия и там сключва брак с мъж. Ру Пол също си бие камшика за чужбина, като дори не предупреждава шефката си, а за Дебора Мур приятелките й говорят, че е проститутка из Европа. Три от дружките вече пият хормони и се подготвят за операция за смяна на пола.
След разпадането на трупата траверси Мис Дейзи иска отново да се върне на работа като готвач в Синеморец, но среща неодобрението на бившите си шефове.
Съсипана от живота, останала без работа и интимен партньор,
с влошени отношения в семейството, тя започва делото срещу мениждърката, която в началото й обещава, че ще я направи звезда. Така започва делото във Варненския районен съд. Призовани са свидетели и на двете страни, които трябва да помогнат на магистратите да решат дали е унизително "да се танцува по прашки с голо пъпче" и да се ползват садо-мазо атрибути за възбуждане на публиката. Мениджърката Благомира Александрова твърди, че Мис Дейзи системно злоупотребява с алкохола, пада и лази, докато е на работа. В показанията на свидетелите се сочи, че Мис Дейзи често практикува и т. нар. свободен танц" сред клиентите, което според запознати е специфичен термин в подобни заведения, определяни като Мека на разврата.
В крайна сметка районният съд обявява договора между Йордан като артист и Благомира като мениджър за нищожен. Не уважава исканите 20 бона, но задължава собственичката на фалиралия клуб да му плати 288 лева разноски по делото.
При обжалването обаче Окръжният съд порязва и двамата. В средата на тази година излиза решението на магистратите, с което са отхвърлени исковете на травестита, а той и мениджърката му са осъдени да платят държавни такси в размер на общо 500 лева.

 

Институциите
натиснаха обратните


Малко преди да хлопне кепенци, клуб "Александър" и стопанисващата го фирма "Мидини" ЕООД на Благомира Александрова, имат проблеми с държавата. На 6 ноември 2009 година в Инспекцията по труда във Варна получават сигнал от работник на гей заведението, че не му е изплатено трудовото възнаграждение. Проверяващите нахлуват вътре след 11 вечерта. Обръгналите на какви ли не гледки инспектори са шашардисани от екстравагантните нрави вътре. Влизат в гримьорната. Там се натъкват на странни същества с адамови ябълки, които си слагат перуки и червило. Разпитват първото странно същество, което им се изпречва пред погледа. Снемат му показания за работно време, договорни задължения и естество на работата. Танцьорката дава противоречиви показания, които не се потвърждават с тези от договора й. така на фирмата на Благомира Александрова е издаден акт за 15 хиляди лева. Същото се случва и с още 2-ма травестити. така се събират общо 45 хиляди лева глоби за неизправности по трудовите договори на нежните същества, и то в момент на настъпващата финансова криза.
Освен това Комисията за защита на потребителите е сезирана за нелоялна търговска практика в клуб "Александър" по сигнал, че вътре сипват наливна водка в шишета на маркови питиета и я продават като за оригиналната. Наказателното постановление излиза през март, но вече фирмата е сменила собственика си, след затварянето на клуб "Александър".
През ноември миналата година Благомира Александрова продава злополучното дружество на 30-годишния Ивайло Ковачев. Младежът е едноличен собственик на десетина фирми, които дължат на НАП над 2 милиона лева ДДС.

СЕКСИ: Емблемата на гей обществото Елза Парини не е имала проблеми, докато е работила с Александрова.
СЕКСИ: Емблемата на гей обществото Елза Парини не е имала проблеми, докато е работила с Александрова.
УНИЗЕНА: Мис Дейзи не успява да убеди съда, че приятелят му го е напуснал заради скандалния имидж.
УНИЗЕНА: Мис Дейзи не успява да убеди съда, че приятелят му го е напуснал заради скандалния имидж.
ДРУЖКИ: Мис Дейзи (крайната вдясно) и приятелките й от травестит шоуто вече са пръснати по света.
ДРУЖКИ: Мис Дейзи (крайната вдясно) и приятелките й от травестит шоуто вече са пръснати по света.
ШОК: Танцьорките са налазени от инспектори точно преди да излязат на сцената.
ШОК: Танцьорките са налазени от инспектори точно преди да излязат на сцената.
МИНАЛО: Миро е сред най-близките приятели на бившата собственичка на гей клуба.
МИНАЛО: Миро е сред най-близките приятели на бившата собственичка на гей клуба.