Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новият културен министър Атанас Атанасов
Новият културен министър Атанас Атанасов

Бившият министър на културата в двата служебни кабинета проф. Велислав Минеков поиска извинение от наследника си на поста Атанас Атанасов, издал заповед, която вече е била взета като решение от Минеков.

Атанас Атанасов издаде вчера уж нови указания на Министерството на културата за капацитета на театрите и залите по време на пандемия. Според тях може да бъде запълнен 100% от капацитета на залите за културни събития в областта на сценичните изкуства, ако всички посетители и персоналът разполагат със зелен сертификат. Съобщението беше публикувано от сайта на Министерството на културата и фейсбук страницата на министерството.

Такава заповед обаче е в сила още от началото на септември и бе издадена от предшественика му проф. Велислав Минеков.

"Надявам се, че това е от незнание. Същото решение съм подписал преди три месеца. Вярвам, че ще получа извинение за грешката", написа Минеков във фейсбук.

Объркването на младия министър на културата веднага бе разкритикувано в социалните мрежи. "Нещо сте объркали. Това го направи още служебният кабинет преди 2-3 месеца. Поправете си новината, ако обичате", "Всички театри, опери, филхармонии и симфониети в страната (и фестивали!) работят в този режим и не им е нужно издаването на "нови" указания", пишат потребители на мрежите.