Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петър Воденски
Петър Воденски

"Бих работил отново за министър Генчовска, стига тя да прецени, че й бих бил полезен. За КирилП, Тошковци и останалите като тях, не бих работил повече". Това написа във фейсбук Петър Воденски - отстраненият съветник на външната министърка Теодора Генчовска.

"Не искам отново да обяснявам на невежите за лустрации и прочие, самият аз бях лустриран и кариерата ми на дипломат бе посечена, независимо от наличието на "Решение на Конституционния съд Нр.11 от 22.11.2011 по  дело Нр.8 от 2011 г." - можете да го намерите в Гугъл и да видите какво гласи то. Някой все пак трябва да обясни на КирилП, че трябва да престане да нарушава Конституцията. Въобще, КирилП се оказа едно голяяямо разочарование за мен, съжалявам, че съм подвел някои от приятелите си във ФБ да гласуват за него", пише Воденски на страницата си във фейсбук.

Воденски е бивш посланик в Турция и е обявен от комисията за разкриване документите на бившата ДС като секретен сътрудник Велинов към разузнавателното управление на Българската народна армия преди 1990 г. 

Освен Воденски в екипа на външната министърка влизаха и Петьо Петев, Петко Сертов и Иван Петров.

Министерството на външните работи вчера пък публикува съобщение на сайта си обяви, че повече няма да назначава пенсионирани ченгета от Държавна сигурност в политическия кабинет на министърката.

"Във връзка с постъпили запитвания, както днес беше оповестено, в Политическия кабинет на министъра на външните работи няма да бъдат назначавани лица с принадлежност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия", пише в съобщението на МВнР.