Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вграденият в скалите басейн
СНИМКА: ДАНИЕЛА КОСТАДИНОВА/БНР
Вграденият в скалите басейн СНИМКА: ДАНИЕЛА КОСТАДИНОВА/БНР

Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е собственик на имота с вграден в скалите басейн в местността "Поляните" край Синеморец, съобщава БНР.

След проверка на областната управа в Бургас оттам твърдят, че басейнът е изграден върху скали, които са публична държавна собственост, което е незаконно. От Окръжната прокуратура в Бургас са разпоредили на кмета на Царево да извърши проверка по случая.

Кметът на Синеморец Костадин Диков е потвърдил пред БНР, че имотът с басейн в скалите е на Гебрев. Самият Гебрев е пратил писмен отговор до радиото.

Емилиян Гебрев
Емилиян Гебрев
В него обяснява, че 11-те декара земя край морето, където той е построил дървена вила, са купени от семейството му от частни собственици през 90-те години на миналия век. На целия проект за строителството на вила с басейн е направена оценка за въздействие върху околната среда. За монтирането на басейна в скалите били издадени необходимите разрешения, а мястото е определено от геодезист. Басейнът е пластмасов, голям близо 12 квадратни метра и е дълбок 1,20 метра. До него има изградени дървени стълби.

Съоръжението е монтирано преди 20 години, казва Емилиян Гебрев. По думите му имотът с морската вила не е преграден с ограда и през него се минава свободно. Зоната, в която се намира морската вила с басейна, е урбанизирана територия.

Според кмета на Царево Георги Лапчев заяви, че според него няма как басейнът върху скалите да е на частен терен.

До 22 януари 2022 г. е срокът, в който Община Царево трябва да предостави данни на Окръжната прокуратура в Бургас за строителството край Синеморец.

Според областния управител на Бургас Мария Нейкова частен имот препречва пътя до скалите, където е вграден басейнът. "Преди басейна има имот, който е частна собственост и който имот възпрепятства достъпа на държавата до държавния имот, в който е изграден този басейн", каза Нейкова.