Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мораториумът не решава проблема, а го отлага за 1 април

Не трябвало да се бърза с ваксинацията за децата от 5 до 11 години, смята бившият премиер

Мораториумът върху цените на тока не решава проблема, а го отлага за 1 април догодина.

Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. "Има по-разумно решение, хората нямат нужда от екстремност. Това е чудовищна работа", коментира Борисов. По негови думи се натрупват загуби при ЕРП-ата, които или държавата трябва да плаща, или ще се стигне до съд.

"Бих ги попитал - въглищата ли станаха по-скъпи? Защото цената на тока се вдигна в пъти, откакто напуснахме управлението. И на нас ни предлагаха мораториум, даже два пъти. Но отказахме, защото това е само отлагане на проблема. Цялата власт е тяхна, и за хубаво и за лошо, носят цялата отговорност", заяви Борисов.

Той коментира и мерките в пандемията.

"Зеленият сертификат работи в демократичния свят, но Кацаров (бел.ред. бившия здравен министър от служебното правителство Стойчо Кацаров) го опорочи, като го въведе от днес за утре. Сертификатът трябва да е за всеки един човек в България. Не може да се дели на парламент и останалите. Не разбирам и как може да се пускат заповеди за след 40-50-60 дни", добави лидерът на ГЕРБ.

Той изрази позиция, че не е трябвало да се бърза с ваксинацията за децата на възраст от 5 до 11 години. "Ние сме дърти вампири - и да стане нещо с нас, не е от значение. Но за дечицата трябва да сме на 100% сигурни, че няма да получат увреждания. Можеше да се изчакат всички клинични изследвания. Можеше да се изчака няколко месеца", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и желанието на премиера Кирил Петков да ходи пеша, за да бъде сред хората.

"Как премиер ще ходи пеша? Има криминални и недоволни хора. Искал да изглежда народен човек. То и Радев ходи с колело на работа, но само веднъж го направи", заяви с усмивка Борисов.