Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Стоянов СНИМКА: Фейсбук
Христо Стоянов СНИМКА: Фейсбук

Много мислих за първата изява на младия депутат от ПП ПП Радослав Василев. Опитвам се да го разбера - смутен е, глътнал си езика човекът.

Явяването под формата на оратор пред НС по нещо прилича на зрелостен изпит по математика. Все едно новият министър на културата да изнесе лекция по археология, след като най-възрастното нещо, което познава е Илияна Йотова.

Или пък да произнесе лекция по история на изкуствата без да е посетил нито една частна галерия в Холивуд. Или Старата Национална галерия в Берлин, или Националната галерия в Лондон - градове, в които е живял, все пак. Всъщност, дали е ходил в София на "Шипка"6, или в Националната художествена галерия - не е известно.

Скромно момче, не парадира. Да не пропусне и зала "България". Илияна Йотова явно ще изкара втория си мандат като бавачка-екскурзовод на министъра на културата. Но въпросът сега е за неговият съпартиец и цял ден колега, депутатът Радослав Василев. Смути се момчето, не знаеше защо излиза.

Явно това е характерно за тази група - и другият интелектуалец Ицо Хазарта излезе, но успя само да се оплаче, че го били заплашвали. Пък после отказа дори да даде обяснение на прокуратурата, която се самосезира заради изказването му. Вероятно това е "А" отборът на България. Интелектуалният елит на нацията. Народът има една приказка: "Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа кой си ти"...

По Националния отбор по футбол можем да съдим що за футболист е неговия селекционер. Така по този интелектуален елит аз вече виждам докъде се простират интелектуалните НЕвъзможности на селекционера Кирил Петков... Но въпросът е не да му давам оценка - скоро ще има ПРЕоценка на този младеж, в смисъл - ще има преоценяване и бум - на витрината на магазина за преоценени политици... Но за момчето от елита. Излезе на трибуната с желанието да каже нещо.

Понеже има откъслечни думи, като "ток", "цени" явно бе решило да говори за цените на тока. И тъй като по въпроса нямаше нито познания, нито концепция то продължа съвсем равно: "През последните дванадесет години..." Забележете колко равно започна да говори. Съвсем напомни за момчетата от "Хотлерюрген" и "ДКМС" като техни наследници в България... Такива едни ми се въртят...

*Христо Стоянов във фейсбук