Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги и Никола Асенови ще бъдат ответници по гражданското дело.
Георги и Никола Асенови ще бъдат ответници по гражданското дело.

Делото срещу Никола и Георги Асенови

е за пари, имоти и кола, проверката

за Бисер Митрев продължава

Антикорупционната комисия ще води дело за отнемане на имущество за 513 хил. лв. от братята близнаци Георги и Никола Асенови, подсъдими за побоя над Слави Ангелов, съобщиха от институцията с председател Сотир Цацаров.

Исковата молба срещу Георги Асенов е за 268 640 лв. Това са пари по негови сметки, за които проверката е показала, че нямат доказан произход. Срещу брат му Никола искът е за 245 хил. лв., а в тях са включени стойността на една трета идеални части от имот, както и кола за 47 хил. лв. Проверката е започнала с уведомление от Специализираната прокуратура по разследването срещу тях.

Когато бяха задържани през април 2020 г., братята бяха на по 25 г. За третия подсъдим - Бисер Митрев, също има проверка от антикорупционната комисия, но тя не е приключила и затова не е внесен иск в съда.

Делото срещу Никола Асенов, Георги Асенов и Бисер Митрев е към края си в Специализирания наказателен съд. Те не се признават за виновни и процесът тече по общия ред.

В Софийския градски съд ще се гледа и исковата молба на КПКОНПИ срещу адвокат Славчо Марков, обвиняем като член на организирана престъпна група с ръководител Васил Божков. Стойността на имуществото, което държавата ще претендира, е 411 хил. лв. Иска се отнемане на 4 недвижими имота и автомобил.

Искове в съдилищата за над 2 млн. лв. срещу различни хора ще се внесат с решение на комисията от четвъртък. Те са срещу обвинени за данъчни престъпления, продажба на дрога, рекет и лихварство.

Един от тях е бургазлията Николай Мечков, който е подсъдим като лидер на престъпна група за наркотици по Южното Черноморие.