Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преди Владимир да участва във “ВИП Брадър” с майка си, съпругата на Стефан Данаилов е предупредена, че той има извънбрачно дете

Актьорът смята, че тези проблеми отключват раковото му заболяване

Точно когато решава да отдаде цялото си време на Мария и да обиколят света, тя умира

На 9 декември Стефан Данаилов щеше да навърши 79 години и бе неизбежно близките и студентите му да си спомнят, че Ламбо обичаше веселите купони и големите маси. Дойдеше ли последният месец от годината, винаги беше забавно, казват те.

“През декември ставаше безкрайно тържество - обяснява актьорът Дарин Ангелов, студент на Мастъра. - Първият студентски празник, на който бяхме заедно с него, преля в рождения му ден и така беше винаги. След прилично количество алкохол в един бар се преместихме в заведение.

Спретнаха ни голяма трапеза,

той започна да поръчва шкембета, кюфтета, шницели. Огромно удоволствие му доставяше да се съберем целият клас, да ни нахрани и накрая да плати сметката. Такова щастие се виждаше в очите му, след като се погрижеше за децата си.”

Големият актьор си отиде на 29 ноември 2019 г., дни преди да отпразнува рождения си ден.

На един 9 декември обаче решава да си остане вкъщи. Тогава почти е отписал сина си Владимир, след като той е участвал с майка си Ирен Кривошиева във “ВИП Брадър”. Вечерта на вратата се появява точно той, най-неочакваният гост. Доведеният му син Росен го посреща, а съпругата му Мария го кани да седне на масата. Вечерята минава добре, въпреки че се усещало напрежение.

Причината била, че Мария първоначално не знаела за извънбрачното дете на Ламбо. Разбрала от други хора преди да влезе с майка си в реалити формата.

Посещението на Владимир е съдбоносно и било нещо като извинение. Отношенията между двамата потръгват, а може би и неслучайно по-късно Владимир решава да се ожени точно на 9 декември.

За тази случка Стефан Данаилов разказва в книгата си “Романът на моя живот”. Именно там признава, че прави голяма грешка, след като разбира за Владимир, защото

припознава момчето, без да каже на Мария

Двамата с Ирен Кривошиева се запознават на снимките на филма “Поема” и след кратък флирт помежду им тя забременява. Ламбо не искал да променя живота си, а тя му казала, че няма да има ангажименти към детето. След това по думите на Мастъра инсценирала спонтанен аборт.

За

раждането на момченцето

актьорът разбира от други хора и започва да му помага тайно от семейството си.

Докато е на снимки в Италия обаче, му се обажда Кеворк Кеворкян, за да му съобщи, че синът му и Ирен влизат във “ВИП Брадър”.

Краката му се подкосяват, защото не знаел как да сподели на съпругата си, че има извънбрачен син. При разговора с нея тя му заявява, че вече знае всичко.

Стефан Данаилов до края смята, че точно тези проблеми, които го измъчват тогава, и стресът, който изживява, може би са отключили раковото му заболяване. Никой от роднините му не е страдал от онкологична болест.

За нея разбира съвсем случайно, докато гледа епизод на “Фамилията”, където неговият герой бил в близък план, вдигнал глава нагоре.

Тогава

забелязал бучка от едната страна на шията

Напипал я, била твърда като камък. Въпреки че постоянно следял здравословното си състояние, усещал, че става нещо. През последните месеци много се потял, оказало се, че има бучка и от другата страна.

За да установи какво става, попитал приятеля си лекар Емил Райнов, който, след като напипва бучката, го изпраща незабавно да даде кръв.

Подлага се на редица прегледи и изследвания в Правителствена болница.

И въпреки че излиза спокоен оттам, резултатите показват, че хемоглобинът му е паднал, а това е един от показателите за злокачествено заболяване.

Един от лекуващите медици е категоричен, че по спешност

трябва да

му се направи биопсия

Когато Ламбо споделя това с колегите си в театъра, те изпадат в шок. Въпреки че познава много хора и се опитва да получи резултата по-бързо, той излиза след 8 дни. През това време Мастъра споделя, че не знае на кой свят се намира. Оказва се лимфом, среден вариант.

Благодарение на проф. Георги Михайлов, който го съветва да не се оперира, а да пробва с терапия,

Ламбо влиза в ремисия

Болно му е, защото до края на живота си не разбира как Мария е преживяла новината за заболяването му. Пред него запазила спокойствие.

По-късно легендарният актьор признава, че болестта е дошла като изпитание, за да спре със забързания начин на живот, да намали темпото и да се отдаде изцяло на Мария. Мечтата му била да остареят заедно и да обиколят света. Точно когато решава да направи тази стъпка, Мери умира и това го съсипва.

Отдава се на ролите в театъра и на студентите си, които обича безкрайно. За тях той бе втори баща, който се грижи за всичко.

“Никога няма да забравя първия ни урок с него - казва Дарин Ангелов. - Тогава Стефан събра целия клас и ни каза: “Преди да станете големи артисти,

трябва да станете големи хора,

личности. Влизайки в театъра, ще поздравявате всички - от портиер до директор”.”

Мастъра не криеше, че иска да остави след себе си добри актьори. Умело ги подбираше. Имаше интуиция за талантливите и темпераментните. Както той казваше: “Още в началото ги уцелвам. Моите студенти са търсени, защото знам, че артист без очарование е скука”. Никога не е имал фаворити сред тях. Към всичко е бил критичен.

През последните години от живота си Мария се ядосваше, че Данаилов не се пази и се раздава както винаги за студентите си.

Малко преди да почине, Ламбо признава, че ако Мария все още беше жива,

той нямаше да има клас,

за да се отдаде изцяло на нея.

Сега вероятно двамата са заедно и сбъдват мечти, които не осъществиха приживе.