Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 "В най-спешен порядък трябва да обсъдим предложението за покачване на цените на тока, водата и газта от КЕВР. До утре сме си дали 24 часа да направим анализ какво точно е тяхното предложение, защо точно сега се случи и да предприемем ясни и конкретни мерки, за да избегнем това, което за нас изглежда като сравнително голямо увеличение”. Това обяви премиерът Кирил Петков след първото заседание на новия Министерски съвет.

КЕВР публикува докладите за ценовите предложения от Нова година, като предлагат токът за домакинствата да поскъпне средно с 11,5%, а парното - средно с 13%. За  Топлофикация-София увеличението ще е с цели 30 на сто. 

Още утре ще поканим областните управители на три общини - Смолян, Благоевград и Кърджали, за да ни дадат ясна и точна представа за всички щети. Да направим план за най-бързата помощ, която може да им се даде. Точка номер 1 беше държавата да се погрижи за пострадалите хора, каза още премиерът. 

Третата тема е фокусът за зеления сертификат - до четвъртък ще бъде направен правен анализ как да бъде въведена подобна мярка и първата стъпка ще бъде въведена на ниво МС, след което ще се обсъди как може да бъде разпространен в цялата държава, обясни още Петков. Според него държавната администрация трябва да бъде под същия аршин. 

Очаквайте подробности.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Кирил Петков Кадър: Фейсбук
Кирил Петков Кадър: Фейсбук