Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков вече официално е новият премиер на България. СНИМКА: Йордан Симеонов
Кирил Петков вече официално е новият премиер на България. СНИМКА: Йордан Симеонов

Новият премиер ще ходи пеша и ще остане да живее в старото си жилище. Налага нов стил - да говори с хората, а не да се затваря на върха на властта

COVID кризата и овладяването на цената на тока  ще са първите две задачи, с които ще се захване новият премиер Кирил Петков.

"Трябва да стигнем поне до средноевропейските нива на ваксинацията. Ще поканя първо проф. Радка Аргирова, а после ще говоря и с различни експерти - кардиолози, онколози, ендокринолози, които да дадат своето становище и да информират хората как ваксините влияят на придружаващите заболявания", каза Петков минути след приемането на властта от служебния премиер Стефан Янев.

Според Петков трябва много бързо да се свика енергийната комисия в парламента.

Всички сме равни пред закона на 100%. Ще работим за смени и реформи в правосъдната система, а всички българи трябва да знаят, че ще имаме правосъдие, което работи, обясни още той.

Петков обясни, че не знае кой е заплашвал Христо Петров, който е известен като Ицо Хазарта. "Мен никой не ме е заплашвал, виждали сте ме и преди с плакат, ще го кажа пак - мен не ме е страх"", каза още новият премиер. 

"Ще отида пеша до сградата на Министерския съвет. Ще ме виждате често по тротоарите на София. Няма да се затварям на върха на властта, защото там няма кислород. Ще сменя културата на това какво означава да си премиер. За мен е важно да се виждам с хората, да говоря с тях. Ще ходя по земята и ще говоря с хората. Имаме огромен брой кризи, с които трябва да се захванем веднага", обясни Петков по-рано в Народното събрание. Той обясни, че ще си остане в жилището в което живее със съпругата и децата си. 

 Той обясни, че ще основат партия "Продължаваме промяната", но това не е на дневен ред, защото има по-важни неща.