Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков, старият нов вътрешен министър обеща скоро промени в парламентарните групи и репортери в парламента започнаха да тълкуват тези думи.

“Работим дори и днес по случая с магистрала “Хемус”, обясни МВР шефът пред пред журналисти в кулоарите на парламента след представянето на бъдещите министри от Кирил Петков. Той се надявал скоро да има резултат от събраните данни и това да се отрази на състава на парламента.

Това може да се приеме като знак към двамата депутати от ГЕРБ - Петя Аврамова и Николай Нанков. Двамата бивши регионални министри по време на предизборната кампания бяха викани на разпит заради внушителните авансови плащания на строителни компании, които работят на магистрала “Хемус”.

БОЙКО РАШКОВ
БОЙКО РАШКОВ
Петя Аврамова
Петя Аврамова

Задачите на МВР са ясни и колкото и недоволство да има сред някои от партиите в парламента заради това, че министерството си върши задачите по закон, каза пред журналистите Бойко Рашков 

Най-наболялата тема е организираната престъпност, обясни министърът. Но включи в това и разследването по големи проекти като АМ "Хемус".

Така че ще продължим упорито да работим, включително и днес работим по разследването за "Хемус" и ми се струва, че това ще доведе до някои промени вбъдеще. Надявам се да постигнем необходимите резултати, които следват от фактите, които вече сме установили, и тези промени ще се отнасят включително и за състава на някои от парламентарните групи, заяви Рашков. Той отказа да даде подробности. 

Запитан дали са стигнали до имена, на които трябва да им бъде искан имунитетът, Рашков отговори: Цялата страна ги знае кои са били ангажирани със строителство на автомагистрала, по отношение на която няма строителни книжа. Цялото ни общество знае, че са изтекли стотици милиони към кухи фирми и сега липсват както средствата от държавния бюджет и българския данъкоплатец, липсва и строителна дейност на "Хемус", допълни министърът. 

Николай Нанков
Николай Нанков