Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новото правителство ще бъде катастрофа за държавата

Провалени партийни лидери и зависими от президента Радев - така експремиерът Бойко Борисов характеризира министрите в нови кабинет. Той прогнозира, че новото правителство ще бъде катастрофа за държавата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е поканен на форума на Младежи ГЕРБ, който се провежда в курорта Пампорово.

Той изрази учудването си как лидерите на провалилите се партии на изборите ще влязат в управлението, ще бъдат вицепремиери и министри.

Лидери, които техните избиратели им поискаха оставките,

сега ще ни управляват. Партии, които са рекордьори и за 2 месеца се сринаха с 15-20%", добави Борисов.

Той изтъкна, че патриотичното, консервативното, християн-демократичното, християнските ценности - всичко това е приоритет и лице на ГЕРБ.

"Ние зачитаме правата на всички - и на другите етноси, и на другите религии, и на инакомислещите, и на хората с друга сексуална ориентация", отбеляза той.

"Народът е казал: "Който нож вади, от нож умира". Ние имаме нашите разбирания, вярваме в Бога, Библията, християнските ценности - мюсюлманите пък в техния бог. Тези, които искат да живеят различно, имат същите права като останалите. Не искам да залитате, да се отнасяте с омраза и пренебрежение, защото това не е правилно", заяви Борисов, обръщайки се към младежите от ГЕРБ.

"В център - дясно освен ГЕРБ и СДС няма други партии в момента. ДБ самите им избиратели ги наказаха жестоко на изборите", добави той.

След тези ще има катастрофа,

ако са това министрите - пак повтарям лидери, чиито партии се сринаха на изборите, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

Когато Радев държи цялата репресивна машина - силовите министерства, ДАНС,

това правителство ще бъде под тотален контрол,

каза още Борисов.

Той се впечатлил от изказването на Кирил Петков, че трябва да се даде нов смисъл на понятието народен представител и те го показали на същия ден с отхвърлянето на зеления сертификат, че са богоизбрани. Борисов настоя, че не бива да има двоен стандарт - или да го въведат така, както действа в цяла Европа, или да го отменят.

След като Христо Иванов се прегърна с Бойко Рашков, Корнелия Нинова, десницата беше разбита, смята Борисов.

Ние правителство, в което присъства Бойко Рашков - червеният кандидат за главен прокурор, няма как да подкрепим. А и никой не го очаква от нас. Но ние се съобразяваме с това как ни е подредил народа. Нека да покажат какво могат. Разбира се, че трябва да има толеранс, но, ако тръгнат да теглят милиарди, какъв толеранс. Ако имат правилни политики, ще ги подкрепим, нека да видим, каза още Борисов.

Той отказа да направи прогноза колко би изкарал новият кабинет, "защото това може да реши само народа".

На въпрос дали в понеделник депутатите на ГЕРБ ще влязат в парламента, когато би трябвало да се гласува новото правителство, той отговори, че няма причина това да не се случи. И отново заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи кабинета.