Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вижте Борислав Колев, изпрал 53 млн. лв. от "Хемус". Топ съдия по футзал е

Бившият данъчен служител е задържан за 72 часа от Софийската градска прокуратура

Арестуваният заради изтеглените кеш пари от Лот-5 на магистрала "Хемус" е обвинен за пране на пари, съобщават от Софийската градска прокуратура.  Мъжът се казва Борислав Николаев Колев, научи "24 часа" и топ съдията ни по футзал.

От събраните по делото до този момент доказателства се установява, че Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми с фиктивни управители, по сметките на които били преведени част от парите за ЛОТ-5 от АМ „Хемус“. След това лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парите, които му давали. По този начин с общо 52 деяния в периода от 18 юни 2020 г. до 08 август 2021 г. Борислав, когото всички наричали Боби, получил сума в размер на 53 млн. лв.  

Колев е задържан с постановление на наблюдаващите прокурори за срок до 72 часа. По данни на "24 часа" брат му, който работи в голяма строителна компания, също е разследван.

Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Досъдебното производство е образувано в условията на неотложност на 03.11.2021 г. и се води от ГДБОП под ръководството и надзора на СГП.

В миналото Колев е бил данъчен. Днес е съдия по футзал и единственият български рефер, който е в категория "Елит" на УЕФА. Мъжът бе втори рефер на тазгодишния финал на Шампионската лига по футзал между Барселона и Спортинг Лисабон