Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИЛИЯН ВАСИЛЕВ, експерт по енергийна сигурност
ИЛИЯН ВАСИЛЕВ, експерт по енергийна сигурност

Ако някой случайно си е помислил, че ще се измъкне от Матрицата ето ви доказателство за обратното от днешния Гардиън. Следват нови вълни на пандемията, нови инжекции, бустър дози, свръхбустър дози, докато омекнете тотално и чакате поредното спасение с иглата. Като наркоман доза.

Всъщност изказването на професорката е твърде тривиално - действително това не е последния път, когато ще има вируси, които ще отнемат човешки животи и ще ни изваждат от равновесие. Ако беше останала на това ниво на обобщение нямаше да има проблем. Нито на призива институциите и правителствата да бъдет по подготвени.

Спекулацията, която е недопустима за учен от нейното ниво, е че заплахата идва от силномутиралия Омикрон тип, който бил свръхзаразен. Дори доктор Фаучи вчера каза, че няма данни леталността му да е по-висока, дори е по-ниска.

Но пък професор Джилбърт настоява, че в тази пандемия ще има много по-смъртносни вируси - демек Армагедон е винаги на вратата ви и за препоръка е да се скриете под леглото.

Удобно за представител на фармацевтичната индустрия, но е дълбоко аморално.

Всеки път, като си кажа, ето има логика, ще се ваксинирам - и се поява подобна фокусирана и безогледна психоатака и си казвам, че не мога да позволя подобна деградация на морала на учени, медии и политици да определя моя живот.

Следващият вирус може би щял да бъде по-смъртоносен. А може и да не бъде. Дори не е обоснована прогноза.

Но моля, това не е препоръка да не се ваксинирате. Просто мнение, което се превръща в убеждение.

Но знайте, няма да ви оставят на мира и още от сега запретнете ръкав за четвърта, пета, шеста, н-сета доза и нови ваксини. Прекалено голям бизнес стана.

А претенцията че пандемията нанася непоправими щети на икономиката и заради това ваксинацията е спасението е под условието, че ваксинирането не предотвратява заразяването и локдауните, които нанасяте големите щети. Изобщо гледам да имам всички гледни точки.

От фейсбук