Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Демократична България" с нови искания за коалицията, Петков и Василев при тях

Хората на Христо Иванов и Атанас Атанасов настояват за промени в споразумението, а “зелените” вече се надяват освен на екоминистерството, и на нов вицепремиерски пост

“Демократична България” е изненадала “Продължаваме Промяната” с искания за промени на споразумението за четворната коалиция в 12 без 5. Силно притеснени от тези действия на Христо Иванов и Атанас Атанасов, в момента Кирил Петков и Асен Василев са в партийната централа на ДБ, твърдят оттам.

Рано сутринта бъдещият премиер обяви, че е постигнато съгласие между партньорите в управлението по всички точки и партиите могат вече да информират за последния вариант на коалиционното споразумение.

След консултациите при президента Румен Радев, Кирил Петков и Асен Василев отидоха на “Позитано”. Двама достоверни източници потвърдиха, че заедно с Корнелия Нинова са уточнили всички въпроси, които по някакъв начин са притеснявали БСП за бъдещото управление.

По-късно и самата лидерка на социалистите опроверга сайта “Сега”, че тя ще поеме ново министерство, свързано с държавните предприятия.
До часове трябва да е ясно дали вицепремиерът, излъчен от БСП, ще бъде и министър на икономиката или на социалната политика.

Неочаквано обаче трите партии в “Демократична България” са влезли в сериозен сблъсък помежду си. Двамата депутати от “Зелената партия” са настояли да получат две места - освен екоминистър и вицепремиер по климата. От друга страна Иванов и Атанасов настояват за важни промени в коалиционното споразумение. Очевидно финалният текст няма да е готов днес. Затова и БСП отложи заседанието на Националния съвет, на което трябваше социалистите да приемат документа.