Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдът в Габрово
Съдът в Габрово

Окръжният съд в Габрово потвърди изцяло присъда на Районен съд- Севлиево, с която на 49-годишен мъж е определено наказание от девет години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Габрово, Р.А. е признат за виновен за това, че на 18 февруари т. г., около 22.30 часа, в село в община Севлиево, след взломяване на входната врата, влязъл в  къща на възрастна жена - престъпления по чл.170 ал.2, вр. ал.1 от НК. Той направил опит да извърши блудствени действия по отношение на 73-годишната жена, като я принудил към това чрез сила и деянието останало недовършено по независещи от него причини – престъпление по чл.150 ал.1, вр.чл.18 ал.1 от НК.

За двете престъпления на Р. А. е наложено да изтърпи най-тежкото наказание - четири години лишаване от свобода.

На основание чл.25 ал.1, вр. чл.23 от НК, съдът е определил общо наказание по настоящата присъда и по предходна присъда, с която Р.А е бил осъден за изнасилване при опасен рецидив на 6 години лишаване от свобода, което е увеличил с ? на основание чл. 24 от НК. Така Р.А. е осъден да изтърпи общо наказание 9 години лишаване от свобода.

Решението на ОС-Габрово е окончателно.

Р.А. е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.