Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Конфискувани са 111 кубика незаконно отсечени дърва
Конфискувани са 111 кубика незаконно отсечени дърва

Близо 4000 проверки са извършили служителите на 16-е стопанства в обхвата на Северноцентрално държавно предприятие през ноември. Справката показва, че за периода 01-28.11.2021 г. горските са проверили 2084 ловци, 765 превозни средства, 694 обекти за дърводобив и 401 други физически лица, отчитат от  СЦДП.

В резултат на инспекциите са съставени 117 акта за установяване на административно нарушение, 114 от които въз основа нарушения на Закона за горите и три за нарушаване разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча. Във връзка с нарушенията на Закона за горите са задържани 111,26 куб. м дърва, 7 каруци и три моторни триони.

От заловените нарушители на Закона за лова и опазване на дивеча са задържани две животни – един дребен и един едър дивеч. В периода 15-21 ноември, на територията на ТП Държавно ловно стопанство „Дунав“ е установено лице, което ловува без разрешително за лов и със забранени средства и методи – приспособление за нощна стрелба. От нарушителя са иззети една ловна карабина, 3 броя държачи с 12 бр. патрони, супресор и уред за нощно виждане.

Проверките в обхвата на Северноцентрално държавно предприятие продължават с висок интензитет, се уточнява в съобщението.