Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебна палата  - Велико Търново
Съдебна палата - Велико Търново

2 години условно с 4 години изпитателен срок получи шофьор на товарен автомобил, помел с висока скорост насрещно идващ Голф и убил 73-годишния мъж зад волана. Делото се гледа в Окръжният съд във Велико Търново по реда на съкратеното съдебно следствие.

 Съдът призна подсъдимия Мехмед Ю. за виновен в това, че на 01 март т. г. на третокласен път на територията на община Стражица, между с. Драганово и с. Сушица, управлявал товарен автомобил „Мерцедес", собственост на разградска фирма, като превишил разрешената скорост за движение от 80 км/ч извън населено място и се движел със скорост 95км/ч. В резултат на нарушението автомобилът изгубил курсова устойчивост, довела до пресичане траекторията на движение на насрещно движещия се лек автомобил марка „Фолксваген" , модел „Голф 2", вследствие на което и по непредпазливост причинил смъртта на Л. К. /роден 1947г./

Съдът лиши подсъдимия Мехмед А. Ю. от право да управлява МПС за срок от четири години, считано от датата на отнемането на свидетелството за управление на МПС.
Присъдата може да бъде обжалвана и/или протестирана пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.