Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не ви ли приличат тези "преговори" за съставяне на редовно правителство на "Кръглата маса" преди тридесет и една година? Дори тази публичност, която днес представят за нещо ново при преговорите.

Че и Кръглата маса се излъчваше по телевизията тогава - поради липса на фейсбук и интернет... Идеята тогава бе БКП да сдаде властта, говореше се за лустрация, за отстраняване от всички форми на управление... И никой не казваше накъде вървим.

Смяната на икономическата система просто си вървеше, перестройката вече ни бе разкрила красотата на свободното говорене и свободата на медиите... Сега са почти същите участници в Кръглата маса - може би защото имат стаж по специалността. И... нищо ново под слънцето. Отстраняване на едни от власт с цел да дойдат други на тяхно място. Идеята за промяна в България винаги стига до подмяната.

Нищо градивно като тези. Никаква представа за бъдещето, освен отстраняване на едни, за да дойдат други. Имам усещането, че еволюционно няма да се променим. Или започваме с революционен плам и завършваме с идването на Бърдоквата, на свинаря на власт. Защо никой не представя идеи за развитие, а само за смяна, за отстраняване...