Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деница Сачева Кадър: БНТ
Деница Сачева Кадър: БНТ

"Анастас Герджиков беше един достоен кандидат, който в рамките на кратката предизборна кампания не можа в дълбочина да развие своите качества и да покаже всичко, на което е способен", това заяви пред БНТ народният представител от "ГЕРБ-СДС" Деница Сачева.

Тя отбеляза, че позицията на ГЕРБ да бъде подкрепена неговата кандидатура е била правилна, тъй като той е антипод на настоящия президент Румен Радев. Анастас Герджиков е човек, който говореше повече за обединение, отколкото за разединение, подчерта Деница Сачева.

"Нашите очаквания бяха тази кампания да бъде наистина едно състезание за визии за България, но благодарение на Румен Радев като действащ президент и на служебното правителство, тя се превърна в един опит непрекъснато да се търси скандалът, разделението и омразата", подчерта Сачева.

Тя отправи критика към начина, по който е организирана кампанията. По думите й служебното правителство е действало като щаб на настоящия президент Румен Радев. Сачева акцентира, че президентът Радев губи от подкрепата си сега в сравнение с гласовете, с които е бил избран за първия си мандат.

"В този смисъл, бумерангът на юмрука се върна и върху Румен Радев", смята тя и допусна, че да се унищожи политическото може би е кауза на президента. Това обаче не би трябвало да се остави безкритично от страна на всички, които участват в политиката.

Сачева подчерта, че ГЕРБ винаги са имали националноотговорна поведение и когато бъдат поставени цели, свързани с национални интереси и приоритети, партията ще бъде конструктивна опозиция и ще държи на това да има разумно говорене по тези теми и въпроси.

Надяваме се новосформиращото се коалиционно мнозинство да не прояви недалновидност и да започне да отрича факта, че ГЕРБ е втора политическа сила с почти 600 000 избиратели, които не искат партията да бъде изчегъртана, отбеляза тя.

Сачева е категорична, че позицията относно Република Северна Македония е въпрос на национален суверенитет и на национална сигурност.

"Ще бъде голяма грешка, ако ние кажем, че ще загърбим историята, за да дадем ход на икономиката. Преди всичко трябва да се отстояват българските национални интереси. Гърция успя да защити своите интереси. Не виждам защо България да не може да направи същото така, че да дадем възможност на събратята си да бъдат част от обединена Европа, но не на цената на нашата история. Икономиката не може да бъде приоритет пред историята."

Като изявление в груб разрез с международното право определи изказването на Румен Радев, че Крим е руски и определи като разбираема реакцията от американските партньори. "Изреченото от Радев постави на карта дори определени позиции на ЕС", допълни Сачева.