Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов гласува в Банкя.
Бойко Борисов гласува в Банкя.

"Чакахме инициативните комитети да издигнат личности, зад които българите да застанат, да обединят българите, да водят външната политика. Доверихме се изцяло на избора на всички ректори в България", коментира на излизане от изборната секция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Гласувах срещу това полицейско насилие, тази полицейщина, ден преди изборите, преди дебата да влезе полиция в Софийския университет и други университети. Действия срещу политическия си опонент. Това е резил. Още по-голям резил е Радев да остане президент. Само нза седмица той успя да ни скара със съседите ни. България от най-обичана държава на Балканите, всичко добро ставаше в София, от тук се водеше външната политика на ЕС. Сега се мразим със Скопие, мразим се с Алабания, ненавиждаме се с Турция. Реална заплаха от етнически конфликт. Реална заплаха за нелегални мигранти.

А резилът да говориш за право и върховенство на закона, да откриваш инициатива "3 морета", да ходиш на срещи на НАТО и да кажеш, че Крим е руски. Аз съм потресен от мълчанието на иначе страшно активния Христо Иванов. Мълчанието на агнетата. Няма го нито него, нито Атанасов, нито разни евроатлантици и какви ли не", каза още Бойко Борисов.

"Това, което много ме плаши е, че кандидатът за премиер Кирил Петков стои до този, който нарушава международното прави и подкрепя този, който казва, че ако имаш армия и влезеш в една държава, тя става твоя", добави той.

Според него ще има тежка реакция срещу България, а думите на президента Румен Радев, че Крим е руски, поставя под тежък риск и България. "Казва: "Ние сме за НАТО." Ама най-първата точка на НАТО гласи, че Крим не е руски", каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов разкритикува соченият от Кирил Петков за бъдещ министъра на транспорта от "Продължаваме промяната" Николай Събев. "Като го питаха за магистрали, той каза: "Няма да строим колекторните като "Тракия"  и"Хемус", а ще птавим други магистрали." За съжаление не последва въпросът: "Къде?" По билото на Стара Планина ли? Между Пирин и Рила въжен мост ли ще правиш? И вчера пусна един пост в подкрепа на своя военоначалник. После го изтри, разбира се, защото това е все едно някой сега да отиде, да му влезе в офиса и да каже: "Този офис сега е мой". Точно на мутрите политиката води Радев. Този резил пред, който сме изправени. Разбирам, че утре още половин милиард сме готови да теглим", каза Борисов.

Ректор на ректорите, срещу един който ни вкарва в международен скандал, сравни той двамата кандидати. Борисов гласува в Банкя.                             

Лидерът на ГЕРБ отказа коментира разпита на бившия вътрешен министър Младен Маринов в ГДБОП миналата седмица, като обясни, че ще говори по тази тема, когато Бойко Рашков бъде раз питан за Ракитово "дали един 12-годишен глиган, огромен, е отстрелял". "2005 г. даже не помня какво съм правил", заяви той.