Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На 6 септември чествахме една от най-великите дати в най-новата история за България - Съединението. На 7-ми - 100-годишнината от рождението на бай Тошо. Не се разбра кое точно е националният ни празник. Първото събитие беше посетено от "десетки граждани" второто - от стотици. Да сте си купили сувенир от честването на Съединението? Не, защото няма. А според "24 часа" "Свършиха ключодържателите с лика на Тодор Живков в Правец". Някой да е посетил музея на Съединението? Не, защото такъв няма. Но пред музейната сбирка с подаръците на Живков имаше върволица, а билетчето - 2 лева.
Изобщо - струва ми се, че проблемът не е толкова, че социализмът беше диктаторски, а че преходът беше дивашки.
СДС скочи на ЦИК и ГЕРБ, че отказали регистрация на кандидатите им за кметове в Плевен и Монтана. Щели да пишат до Високата порта, пардон, до Брюксел. "Ако ги оставим, ще направят от Монтана село Фидосово" - жалват се сините. Е-е-е, имайте малко справедливост. Нима навремето Плевен не се казваше - Румен Петково, после се прекръсти на Зеленогорско. И не подценявайте Фидосова, тя не е човек за един град, пък бил той и областен център. За нея трябва нещо п така.
Варненската партия "Общество за Нова България" (ОНБ) представи кандидата си за кмет на града - магарето Марко. Добичето не крадяло, не лъжело, носело на работа и вървяло накъдето му каже господарят. Дори било родено на култовата дата 10 ноември 1989 година във Варна.
Според мен магарето има всичките качества за кмет по формулата: "Местен, свестен и известен". "Че какво му е на нашия кандидат Владо Каролев" - възмутиха се от НДСВ.
Бойко Борисов любезен със социалния министър Тотю Младенов като влаков кондуктор с мургав гратисчия. "Обадих се на министър Младенов и му казах - друг път да не съм го чул да се изказва преди решение на Министерския съвет." Сега пенсионерите всяка сряда ще чакат стенограмите от заседанията на кабинета Ще си имат дежурни по компютър и ще си съобщават новините в социалната мрежа на кварталните поликлиники.
Англичаните пропищели от български и румънски бандити, съобщиха вкупом наши и чужди медии. Откакто островът се отворил за тях престъпността нараснала три пъти. Е хубаво де, и ние пропищяхме от Уейн Рууни, англичаните ни вкараха три гола, но правим ли го на проблем?
На диска с клипа на кандидат-президента Росен Плевнелиев пишело: "Преди излъчване да се унищожи".
Ламбо става вице на Калфин. Ако ги изберат, "Дундурков" 2 щял да се прекръсти на Стъклен дом. Пък Любо Дилов-джуниър разправя следната притча: "Един баща имал трима синове. Единият станал моряк, другият - войник, а третият - вицепрезидент. И оттогава никой не чул нищо за тях".
Според отчета на щаба на Меги Кунева, доброволците в кампанията  са 517, а членовете на инициативния комитет - 831! На това старият Винету му вика: "Много вожд, малко индианец."
Поля Станчева - кандидат-вицепрезидент на РЗС.
Какво ли има да става до 23 октомври!