Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Цанев
Стефан Цанев

"Имаме нужда от президент, който да тушира омразата. Аз се притеснявам да говоря, че трябва да се присъединя към хората, които говорят лошо за другите. Омръзна ми в моя съзнателен живот да съществува само омраза, омраза и омраза. Искам президент, който е интлигентен и който иска прокламация на нещо добро, а не на постигане на цели чрез омраза и противодействие." Това казва писателят Стефан Цанев на въпроса от какъв президент имаме нужда, а той подкрепя в кандидат-президентската надпревара проф. Анастас Герджиков.

"Като гледам какво става в последните 3 г. съм доста обезпокоен. Не искам да влизам в общия тон на хули и лоши думи, но обезпокоен съм, че един човек, концентрира цялата власт в държавата. Имаше цял месец правителство без да има Народно събрание. Не са си позволявали в нашата републиканска история нито Димитров, нито Червенков, нито Тодор Живков, макар и проформа, един човек без контрол да управлява държавата чрез своето служебно правителство", каза още той пред "24 часа".

Според Цанев следващо редовно правителство на "Продължаваме промяната" всъщност ще е продължение на настоящото служебно правителство. "То ще бъде под контрола на този същия човек. Аз го уважавам, защото е последователен и си постига целите, обаче за държавата това е опасно", каза писателят.

Проф. Герджиков е възпитан във философията на Древна Гърция и на Римската история и той ще се противопостави на автократизма в България, смята Цанев. "Не дай боже, на генералска диктатура. Затова поддържам проф. Герджиков", каза още той, като призова избирателите да отидат да гласуват в неделния ден.