Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В дома на Сандо Захариев са намерени пари, протоколи и списъци, седем души са потвърдили, че са взели от него по 50 лв., за да гласуват на 14 ноември

Кандидат за народен представител, купувал гласове на изборите в неделя е разкрит от полицията, съобщава МВР. За случая разкри по-рано вътрешният министър Бойко Рашков. Той не съобщи името му. Главният секретар посочи само инициалите му. Единственият кандидат от София-област, който отговаря на тях е Сандо Захариев от листата на ДПС. Той е на 11-о място.  

В сряда полицаи от областната дирекция са получили сигнал, че кандидат-депутатът плащал по 50 лв. на свои приближени от село Горно Камарци, както и в ромската махала.

В условията на неотложност е извършено претърсване и изземване в дома му. Намерени са множество документи, списъци с имена и лични данни на граждани, които живеят в община Горна Малина, както и сумата от 7850 лева в купюри по 50 и 100 лева. Намерени са контролни разписки от вота и финалните протоколи от машини в секционната комисия. Според Рашков така купувачите на гласове контролират гласовете и плащат след като ги видят в протоколите. . 

Досега седем души са потвърдили, че са получили пари, за да гласуват за кандидат-депутата. Парите са им платени в деня след изборите.

Сандо Захариев е на 63 г. Той беше един от 57-те кандидати за депутати, разкрити от комисията по досиетата като агент на Държавна сигурност. Вербуван е през 1980 г. с псевдоним Маринов.