Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Лорер
Даниел Лорер

„Демократична България”, БСП и „Има такъв народ“ не се противопоставят Кирил Петков да е премиер

В „Продължаваме промяната“ са обсъждали имена на министри и никога не са го крили - както за номинацията на Николай Събев за транспортен министър, така и за неговата собствена кандидатура за оглавяване на Министерството на външните работи, което Кирил Петков е споделил в негово интервю. Това коментира в студиото на бТВ Даниел Лорер от ПП.

Това обаче били само идеи и предстои преговори с другите политически сили за сформирането на кабинет, уточни Лорер.

Водени са и разговори със служебния министър на образованието проф. Николай Денков да запази поста си и в бъдещото правителство, а той се отнасял "със симпатия към идеята“.

Що се отнася до това дали са обсъждали имена на министри от партиите, с които преговарят и ще оглави ли например Христо Иванов правосъдното министерство, Даниел Лорер подчерта: „Не ни се иска да раздаваме министерства и да започнем работа, преди да се съгласим какво правим по отделните теми“.

„Направихме първата совалка, първата стъпка е направена. Имаме усещане за скромност и обраност както в нашия отбор, така и в нашите бъдещи коалиционни партньори. Това отваря перспективи“. Това заяви Даниел Лорер по повод преговорите на неговата политическа сила с „Демократична България”, БСП и „Има такъв народ“ за съставяне на правителство.

Преговорите ще бъдат открити и ще се излъчват онлайн, за да има пълна прозрачност, разкри политикът.

„Нашата надежда е това да се случи от средата на другата седмица. Всяка една от страните подготвя отборите, които ще преговарят“, каза Лорер.

По думите му не са чули никой от тези партии да се противопоставя Кирил Петков да е премиер.