Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крум Зарков заяви, че ще се погрижи много от въпросите, които са възникнали заради резултатите от изборите, да имат своите отговори.
Крум Зарков заяви, че ще се погрижи много от въпросите, които са възникнали заради резултатите от изборите, да имат своите отговори.

Майката на депутата е съпредседател на инициативния комитет на президента

Червените може да влязат в новата управленска коалиция, но за Румен Радев е по-изгодно това да стане под ръководството на неговия фаворит за лидер на БСП - Крум Зарков. Президентът вече каза как вижда формулата на властта и в сметката сложи и провеждането на социална политика, което наблюдателите разтълкуваха като одобрение за включването на БСП в коалицията.

От известно време от "Позитано" 20 не толерират участия на Зарков по медиите,

той е изолиран,

вече не е в Изпълнителното бюро.

При закриването на кампанията си в Русе социалистът беше един от първите, който поздрави Радев. "Здравей, Круме", казва държавният глава свойски и се ръкува с депутата, чиято майка – журналистката Анна Заркова, е съпредседател на Инициативния комитет, издигнал генерала за втори мандат. С представителя на "Има такъв народ" поздравлението е на "вие" и доста по-официално.

Искането за оставката на Корнелия Нинова отдавна е престанало да бъде новина, но сега ситуацията е различна. В тази посока се изказаха още евродепутатката Елена Йончева и бившите заместник-председатели на БСП Деница Златева и Кирил Добрев. Но най-много лидерката се жегна от това, че оттеглянето й поиска говорителят на служебното правителство Антон Кутев. Председателката го прие като атака от страна на "Дондуков" 2.

При това сцената се разигра точно преди балотажа, когато Румен

Радев очаква всичките сили

на подкрепящите го партии

да бъдат мобилизирани,

за да спечели втори мандат.

Въпреки че ако БСП влезе във властта като част от коалиционното управление, Корнелия Нинова може и да запази позицията си, ако убеди съпартийците си, че това е нейна заслуга.

Изборът на лидер в БСП става чрез вътрешнопартиен референдум според промени в устава, които наложи Корнелия Нинова. Така че самата процедура е доста сложна, освен ако няма мнозинство на вътрешнопартийната опозиция, което да свика конгрес и да промени правилата. Въпреки че партията очаква втория тур на изборите и дали и кои хора ще влязат в кабинета, битката за лидерството ще тече паралелно.