Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Константин провел няколко разговора, докато го хванат, но и до днес не е ясно с кого

Разследващи проверяват съдържанието, не могат

да установят кой му го е дал

На контрабанден телефон, чрез който са проведени тайни разговори зад решетките, се натъкват властите в килията на брата на криптокралицата Ружа - Константин. Според изданието Innercitypress представители на американските служби са разкрили тази информация едва на 12 октомври 2021 г., въпреки че случката била от февруари 2020 г., когато Игнатов е в ареста.

Тогава по време на обиск в него намират устройството, с което той се сдобива по неустановени канали. От изнесената информация става ясно, че надзирателите били предупредени месеци по-рано, че трябва да следят арестанта непрекъснато. Имали заповед да не изпускат Игнатов от очи в случай че някой направи опит да се свърже с него – особено ако е приближен до сестра му, която е една от най-издирваните жени от американските власти заради създаването на OneCoin.

В момента разследващи екипи преглеждат съдържанието на телефона. Не е изключено да се наложат и допълнителни експертизи. Самият Игнатов не коментира случая.

Остава неясно с кого е провеждал разговорите и какви са били темите. Според службите шансовете от другата страна на слушалката да е била криптокралицата, са минимални, въпреки че и това не е изключено. Според тях обаче тя не би рискувала да разговаря с него, тъй като ФБР може да проследи сигнала. Освен това Ружа е наясно, че в момента близките й са под зоркия поглед на бюрото и други институции, които се опитват да я открият от 2017 г. Поради тази причина тя не е правила опит да се свърже и със съпруга си, който живее в Германия заедно с дъщеря им. По време на разпитите бащата на детето отрекъл през последните близо четири години криптокралицата да му е звъняла, или пък да е получавал писма от нея. Ружа не е изпращала съобщения до половинката си и чрез трети лица.

Вест от нея нямат и родителите й. Мъжът и жената, които живеят в България, са декларирали вече няколко пъти, че нямат дори малка идея къде може да се намира Игнатова. В началото се надяваха, че след заминаването й за Гърция тя ще се обади, но това така и не се случва.

Тезата, че местонахождението и съдбата й са пълна мистерия, споделя и нейният брат. Пред съда той разказа, че е наел частен детектив, с който да я открие, но това не дало резултат. Константин няколко пъти свидетелства, че преди отлитането й за Атина самата Ружа споделила, че ще се върне скоро.

Не за първи път от началото на тази година името на Константин влиза в международните медии. През май behindmlm.com публикува документи, от които стана ясно, че той е пуснат от ареста под парична гаранция в размер на 500 хил. долара. Интересното тогава бе кой стои зад трансфера на тези половин милион долара към съда, с които е платена свободата на брата на издирваната под дърво и камък бизнес дама. От архивите излезе, че това са двама българи - мъж и жена. Връзката между тях и Игнатов остана неясна за медиите. Мистерия и до днес е дали същите хора са участвали в OneCoin, тъй като досега не са споменавани по време на заседанията.

Изтеклата преди седмици информация за тайните разговори, които той е провел в килията, все пак разбуниха духовете около загадката с "изпаряването" на създателката на OneCoin. Разследващи заплетения казус около мащабната пирамида се запитаха дали от другата страна на слушалката не е стоял посредник между издирваната ни сънародничка и нейния роднина. Това обаче могат да бъдат само догадки, които до момента не се подкрепят от абсолютно никакви доказателства. Не е изключено Константин да е говорил с някого от близките си, за да разбере как е съпругата му и малкото им детенце.

Според Innercitypress козът с контрабандния телефон е използван лично от адвоката Марк Скот, който го изтъква като аргумент по време на делото срещу него. Идеята е братът на криптокралицата да бъде уязвен, тъй като той разкри любопитна информация, уличаваща юриста в престъпления. Благодарение на над десет свидетели, имейл кореспонденция и информация от разсекретени документи, Скот вече беше изправен на подсъдимата скамейка.

Въз основа на доказателствата, събрани срещу него, той беше признат за виновен в това, че е изпрал около 400 млн. долара постъпления от OneCoin.

От пледоариите на прокуратурата стана ясно още, че за тази си дейност той е получил и възнаграждение. Ружа му е дала 50 млн. долара за услугите. За него се разбра и че през 2016 г. е основал серия фондове, през които са преминали парите, спечелени от криптовалутата. По-късно те са насочвани в най-различни направления - по сметки в Дубай, за покупка на дялове в компании, включително и за нефинализирана сделка за покупка на петролно находище в Мадагаскар, около която изплува името на сина на Джордж Буш-старши - Нийл Буш.

До момента Марк Скот отказва да признае вината си. Пред магистратите той е категоричен, че не е участвал в незаконни дейности, тъй като нямал идея, че Ружа извършва такива. Твърди, че не знаел подробности около създадената от нея компания. Не бил наясно с това, че криптовалутата й е пирамида, в която парите на инвеститорите просто потъвали.

Пентхаусът на измамницата в Лондон ремонтиран от най-скъпата агенция на Острова

“Candy & Candy” е собственост на братята милиардери Никълъс и Кристиан Кенди

Световноизвестната и най-високоплатена агенция за интериорен дизайн в Англия - "Candy & Candy", е ремонтирала пентхауса на Ружа в Лондон. Клиентите й са сред най-богатите хора на Острова.

Какво се знае за “Candy & Candy”?

Проверка на "168 часа" установи, че агенцията е собственост на братята Никълъс Антъни Кристофър Кенди и Кристиан Питър Кенди. Имената на британските предприемачи на луксозни имоти са добре познати във Великобритания. Те се появяват в няколко статистики като едни от най-богатите в страната. Изчисления показват, че общото им финансово състояние достига 1,5 милиарда паунда. През 2010 г. дори фигурират в списъка на Estates Gazette, където са поставени на 52-ра позиция като най-заможните строители на имоти в Обединеното кралство. Известен проект, който "Candy & Candy" създава, е огромният жилищен и търговски комплекс, разположен в Найтсбридж, Лондон – "One Hyde Park". На негова площ се намират както три търговски обекта, сред които Rolex, McLaren Automotive и Abu Dhabi Islamic Bank, така и 86 жилищни имота. Цените за тях започват от около 20 милиона паунда за апартамент до 136 милиона за мезонет.

Друг проект, с който двамата братя остават запомнени, е "Казармата Челси", която придобиват през април 2007 г. съвместно с Qatari Diar, което е част от инвестиционното подразделение на правителството на Катар. Сделката тогава се превръща в най-скъпата за жилищни имоти във Великобритания, правена до момента, тъй като компанията и катарското правителство купуват терена от 12,8 акра от Министерството на отбраната за рекордните 959 милиона паунда.