Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Диало (в средата) вече играе за ПСЖ и очаква развитие по случая си.
Диало (в средата) вече играе за ПСЖ и очаква развитие по случая си.

Звездата на ПСЖ Амината Диало е подозирана от френската полиция, че е поръчала побоя над своя конкурентка в отбора, но засега доказателствата не стигат за съдебен процес

Тя мина по странен маршрут и караше твърде бавно, сякаш очакваше нещо да се случи, казва жертвата Кийра Хамрауи

Kонкуренцията във футбола е жестока. Само миг отпускане или проява на слабост могат да ти костват мястото в титулярния състав и дори в отбора. Залитането по нощните забавления и харченето на лесно изкараните пари моментално те провалят.

Питайте 90 процента от играчите в българското първенство, които са обречени да играят само на родна земя, защото никой в чужбина не ги иска. Там, в чужбината, стотици мъже и жени се борят със зъби и нокти за своя шанс да се изстрелят към върха. А на самия връх е още по-ветровито и трудно да се закрепиш.

Месомелачката смачква физика и психика. Някои бързо съсипват телата си, борейки се с последствията през целия си живот, а други губят трезвата си преценка за околния свят и се поддават на

тихата

лудост.

Амината Диало е от втората група. Само спортист с помрачена психика би поръчал на свои приятели с богато криминално минало да счупят краката на най-голямата й конкурентка в отбора. Случаят придоби голяма популярност във Франция, а неуспехът на разследващите да заковат с неопровержими доказателства виновните продължава да държи жив интереса на публиката. А ето и какво точно се знае до момента.

Женският представителен тим на ПСЖ приключва тренировката и момичетата отиват да се позабавляват в модерно столично заведение. В края на вечерта Амината Диало предлага на съотборничката си Кийра Хамрауи да я закара до вкъщи. Според непотвърдена информация в колата се качва и трета футболистка на парижкия гранд. Някъде по пътя колата е спряна от маскирани бандити, които измъкват Диало и Хамрауи от колата.

Един от нападателите държи Диало, а други двама налагат с железни пръти по краката Хамрауи.

Свидетели на побоя звънят на полицията, но маскираните успяват да се изнесат преди идването на ченгетата. Жертвата лежи на земята и стене, обляна в кръв. Изглежда, че е сериозно наранена и едва ли ще продължи да играе футбол. Но я очаква истинско чудо.

В болницата лекарите промиват раните и установяват, че няма нито едно счупване въпреки зверския побой Здравата физика на 31-годишната футболистка все пак й е помогнала да се измъкне само с няколко ужасни на външен вид, но и бързо зарастващи рани. Още в болничната стая Кийра Хамрауи е посетена от разследващи полицаи и пред тях хвърля всичките си подозрения върху съотборничката, която така любезно си е предложила услугите да я закара до дома й.

Само добре тренираната физика спаси Хамрауи от изваждане от футбола.
Само добре тренираната физика спаси Хамрауи от изваждане от футбола.

"Тя много добре знае къде живея, но въпреки това избра странен маршрут. А в един момент съвсем забави скоростта и това позволи на нападателите да спрат колата. Не мога да повярвам, че това са случайни съвпадения", разказва все още шокираната жертва на бруталното нападение. Какво обаче би мотивирало един популярен спортист да поръча жестокото покушение.

"Тя иска да ме няма в отбора. Казала е на своите хора да ми счупят краката, за да не съм й повече конкуренция", уверена е жертвата Хамрауи. Във френския гранд тя играе в халфовата линия точно както и Диало. Конкуренцията е жестока, напрежението е голямо и нечии психики се сриват, както вече стана дума.

Обясненията на пребитата футболистка явно са достатъчно правдоподобни за ченгетата и те задържат за 24 часа Амината Диало. Родената в Гренобъл спортистка категорично отрича обвиненията и пожелава да се види с адвоката си. 24 часа по-късно е освободена, тъй като прокуратурата в парижкото предградие Версай не успява да събере достатъчно безспорни доказателства срещу Диало и не може повеч да я държи зад решетките.

"Усилено работим по случая и издирваме нападателите и техните потенциални съучастници. Ако се появяват нови доказателства и те засягат г-жа Диало, то тя незабавно ще бъде подведена под отговорност", закани се с половин уста прокурорът по случая Меривон Каибо. Заподозряната е убедена, че доказателства срещу нея няма да се съберат, и се заканва да съди всеки, който открито я обвинява за престъплението. От ПСЖ обявиха, че до приключването на случая клубът ще окаже подкрепа и на двете си футболистки. В отсъствието на пребитата си съотборничка Диало получи шанс да играе срещу женския тим на "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига и се представи повече от добре при победата с 4:0. Нито едно от другите момичета в състава на френския гранд не пожела да коментира случая, но е ясно, че атмосферата е развалена и Диало няма как повече да дели една съблекалня с пребитата Хамрауи.

И докато разследващите издирват под дърво и камък нападателите, с които случаят лесно ще се разплете, френските медии припомниха за друг подобен инцидент, породен от силно съперничество.

Става дума за бруталното нападение срещу Нанси Кериган преди зимните олимпийски игри в Лилехамер през 1994. По време на тренировка фигуристката е нападната от мъж, който й нанася удари по крака с телескопична палка. Целта е крайникът й да бъде счупен и тя да отпадне от олимпийския отбор.

Нанси Кериган
Нанси Кериган

Впоследствие се оказва, че покушението е организирано от Джеф Гилуули - бивш съпруг на Тоня Хардинг, която е другата голяма звезда на американския отбор по фигурно пързаляне и която се бори за олимпийска квота именно с Нанси Кериган. Гилуули поръчва на телохранителя си Шон Екхард да му намери надежден мъж, който да свърши мръсната работа. Бандитът е избран, но

тотално се проваля

в мисията си.

Не само не успява да счупи крака на набелязаната жертва, а свършва един куп глупости по време на нападението и набързо е спипан от ченгетата. Заговорът е разплетен, а в затвора влизат бившият съпруг Гилуули, бодигардът, нападателят и неговият шофьор.

Тоня Хардинг
Тоня Хардинг

Нанси Кериган успява да се възстанови навреме, за да участва на олимпиадата. Тоня от своя страна категорично отрича да е знаела за зловещия план на бившия си мъж, но въпреки това получава тригодишна условна присъда за възпрепятстване на разследването. Това обаче не й пречи също да замине за Лилехамер.

Там жертвата

се превръща в победител,

печелейки сребърен медал, докато смятаната за фаворитка Тоня Хардинг остава на осмо място. Състезанието бие всички тогавашни рекорди по зрителски интерес в САЩ, което е лесно обяснимо на фона на медийния шум, който се е вдигнал около двете фигуристки.

Тоня Хардинг губи доверието на колегите си и е изключена от Американската асоциация по фигурно пързаляне. Тя продължава да се състезава още известно време, но успехите така и не идват.

Впоследствие си намира нов и много по-благонадежден съпруг, участва в риалити програми, боксира се за пари, а след това загърбва лудия си младежки живот, отказвайки да се връща към случилото се в дните преди олимпиадата в Лилехамер.